elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Detingut a Cabanes un atracador de caixers automàtics fugat de la justícia alemanya

Detingut a Cabanes un atracador de caixers automàtics fugat de la justícia alemanya
  • A més de l'Ordre Europea de Detenció, se li atribueix un delicte contra la salut pública d'elaboració i cultiu, falsificació de document públic i defraudació de fluid elèctric

La Guàrdia Civil de Castelló ha detingut un home de 31 d'edat de nacionalitat alemanya, reclamat per la justícia del país.

A aquesta persona li constava una Ordre Europea de Detenció, per a la seva extradició, per la seva implicació i pertinença a organització criminal i la presumpta comissió de diversos atracaments en caixers automàtics comesos l'any 2019 a Alemanya, de manera que hauria aconseguit sostreure més de 780.000 euros.

A més, aquest individu figurava amb un assenyalament de recerca, detenció i personació del Jutjat d'Instrucció núm. 3 de Màlaga per falsedat documental.

La Guàrdia Civil va localitzar l'home a la localitat de Cabanes i després de fer una entrada i registre al domicili va ser detingut pels agents.

Durant el registre es va trobar un laboratori Indoor de cànnabis de 500 plantes en estat de floració, així com diversos utensilis disposats per a les seves cures, infraestructura elèctrica per possibilitar l'enganxament directe a la xarxa pública, documentació falsa de països de la Unió Europea, documentació relacionada amb aquests documents i identitats falses, una balisa GPS amb imant i una tauleta per controlar-la.

Al presumpte autor, a més de l'Ordre Europea de Detenció, se li atribueix un delicte contra la salut pública d'elaboració i cultiu, falsificació de document públic i defraudació de fluid elèctric.

El detingut va passar a disposició judicial a l'Audiència Nacional, que va decretar l'ingrés a la presó immediat.

L'actuació ha estat realitzada per efectius de l'ETPJ d'Orpesa del Mar, comptant amb el suport de les patrulles de la mateixa localitat i de la USECIC.

Pujar