elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PP defén a la ceràmica a Cabanes enfront del rebuig de PSOE i Compromís a exigir les ajudes justes per al sector

El PP defén a la ceràmica a Cabanes enfront del rebuig de PSOE i Compromís a exigir les ajudes justes per al sector
  • La portaveu del PP a Cabanes, Lucía García, considera que el vot en contra dels dos partits socis de govern “exhibix la realitat ideològica de qui governa Cabanes”. “Centenars de famílies viuen d'esta activitat que ells es neguen a secundar”

L'alcalde de Compromís a Cabanes i els seus socis del PSOE han decidit votar en contra d'una iniciativa promoguda pel PP per a exigir les ajudes justes que garantisquen la subsistència del sector ceràmic. Ho ha demanat el Partit Popular, a través del seu portaveu, Lucía García, en l'últim ple de la corporació al qual ha elevat una proposta per a “defendre a un sector que té activitat al nostre poble i que empra moltes famílies”.

El PP va decidir presentar esta iniciativa “perquè la ceràmica no sols és garantia de benestar per al nostre poble, on existix una empresa del sector. També ho és per a moltes famílies que tenen a algun dels seus membres emprat en esta indústria ja no sols a Cabanes, sinó també fora del nostre municipi”.

De fet, tal com ha assenyalat García, “la ceràmica és desenvolupament per al conjunt de la nostra província i les oportunitats de més de 70.000 famílies que de manera directa, indirecta i induïda treballen en este motor econòmic”.

Per este motiu, assenyala García, “no entenem el rebuig a donar suport a una proposta que l'única cosa que reclama és la inversió que per justícia mereix la ceràmica i que altres països de la Unió Europea han concedit a les seues empreses”. “Tampoc entenem que vulguen esmenar la iniciativa que hem presentat amb l'únic objectiu de desvirtuar la proposta, perquè en esta proposta només hem arreplegat les demandes del sector”.

En este sentit, ha declarat la regidora del PP, “volem que el Govern d'Espanya siga conscient del potencial d'esta indústria i que la secunde sense titubejos. Que reconega, com reconeix el món sencer, l'avantguarda, recerca i desenvolupament d'un sector vertebral que volem que seguisca fort enfront de la retallada en les ajudes i el retard imposat pel PSOE en la concessió d'estes”, ha declarat la regidora del PP.

Finalment, ha considerat l'edil, “l'alcalde de Compromís i els seus socis socialistes poden continuar fent política però no per això han de desatendre la realitat que patixen moltes famílies, i és que el sector que durant dècades ha fet fort a esta província està debilitat directament per la inacció del seu govern”, ha conclòs García.

Pujar