elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El 20 d'abril Cabanes amb el lema "fem poble, parlem valencià" serà seu de la Trobada d'Escola Valenciana

El 20 d'abril Cabanes amb el lema "fem poble, parlem valencià" serà seu de la Trobada d'Escola Valenciana

  El proper 20 d'abril Cabanes, a la comarca de la Plana Alta, serà el punt de trobada de les escoles pel valencià. Sota el lema "fem poble, parlem valencià serà un dia de festa, trobada, celebració i reivindicació per la nostra llengua" ha apuntat l'alcalde de Cabanes, David Casanova. La Plaça dels Hostals serà l'epicentre musical, festiu i reivindicatiu.

  La programació serà ben completa i s'encetarà a les 10h amb una cercavila i xaranga pels carrers del poble. Després arribarà la inauguració amb els parlaments i l'entrega dels premis del concurs de dibuix i logotips. Tot seguit hi haurà una mostra de folklore tradicional amb el grup de Danses de Cabanes i el grup de dansa Ramell, de Castelló de la Plana. A continuació el cor dels alumnes de l'IES Cabanes i l'IES Vall d'Alba serà l'encarregat d'oferir un concert. No faltarà una mostra de l'esport valencià més arrelat, la pilota valenciana. La música continuarà amb el grup infantil Canta Canalla.

  Ja a la vesprada arribarà Folk a Banda amb la Unió Musical Santa Cecília de Cabanes. Que oferirà composicions des del folklore valencià fins a grups i cantants ben coneguts de la música i la cultura valenciana. La vesprada musical tindrà la seua cloenda amb la festa i l'ambient despreocupat de la Kinky Band, la cantant valenciana Tesa i la fusió d'estils de Cactus.

  David Casanova ha fet una crida a la participació de xiquetes, xiquets, mares, pares i joves de Cabanes i de totes les localitats que vulguen acudir a aquesta jornada de germanor i reivindicació pel valencià.

  El primer edil ha incidit en la importància d'aquestes trobades que són "la millor manera de cuidar la nostra cultura, la nostra identitat com a poble i el nostre patrimoni més estimat: la nostra llengua. Assumir la veu d'un poble és parlar en valencià, estimar el valencià, estar orgullós del valencià i encarar el futur en valencià".

  Suport de tot el poble

  La jornada compta amb el suport de tot el poble i s'integra dins de l'any Cent d'Estelles. Sota l'organització d'Escola Valenciana, els Col·lectius per la Llengua i la Cultura de Castelló i l'Ajuntament de Cabanes col·laboren la Diputació de Castelló, el CEIP Cabanes, l'AMPA del CEIP, l'IES Cabanes, Per un Cabanes Viu, l'IES Vall d'Alba, els Joves de Cabanes, el Grup de Danses Cabanes i la Unió Musical Santa Cecília.

  MÉS FOTOS
  El 20 d'abril Cabanes amb el lema "fem poble, parlem valencià" serà seu de la Trobada d'Escola Valenciana - (foto 2)
  El 20 d'abril Cabanes amb el lema "fem poble, parlem valencià" serà seu de la Trobada d'Escola Valenciana - (foto 3)
  El 20 d'abril Cabanes amb el lema "fem poble, parlem valencià" serà seu de la Trobada d'Escola Valenciana - (foto 4)
  Pujar