elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Costas “confisca” diverses propietats al Prat de Cabanes-Torreblanca amb la nova partió

Costas “confisca” diverses propietats al Prat de Cabanes-Torreblanca amb la nova partió
  • El BOE ha publicat l'obertura del període d'informació pública sobre l'expedient de partió que afecta 10.235 metres

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), en data de 2 de febrer de 2023, ha publicat l'acord d'incoació i l'obertura del període d'informació pública del període d'informació pública de l'expedient de partió del domini públic marítim–terrestre en l'àmbit del Prat de Cabanes-Torreblanca, en els termes municipals de Cabanes i Torreblanca.

Aquest expedient de partió afecta un tram de costa del Prat de Cabanes-Torreblanca de 10.235 metres de longitud.

Amb aquesta publicació, el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic obri un mes de període d'informació pública perquè els interessats puguen examinar el pla de delimitació provisional del domini públic marítim-terrestre i les seues zones de servitud i formular les al·legacions que considere oportunes.

Per al Partit Popular de la província de Castelló, aquest expedient “té per objectiu confiscar la propietat a diversos veïns que tenen les seues propietats a la platja de Torreblanca. Veïns que fins avui no estaven afectats per aquesta política confiscatòria socialista i que ara veuen l'amenaça sobre els seus títols de propietat”, segons explica el senador Vicente Martínez Mus.

Per al castellonenc, en la pràctica aquest acord suposa és que els "justos propietaris d'aquests habitatges perdran els seus títols i el PSOE sol els donarà com a opció accedir a una concessió".

L'expedient que s'incoa afecta uns 10.235 metres de longitud, des de la fita M-28 fins a la fita M-33, en els termes municipals de Cabanes i Torreblanca. "D'ells, diverses propietats particulars i la major part del sòl restant forma part del Parc Natural del Prat de Cabanes-Torreblanca. No entenem com el PSOE actua sobre aquest sòl i preguntarem per això", ha matisat Martínez Mus. El procediment obri un període d'informació pública per un termini d'un mes a comptar des del divendres 3 de febrer.

PP de Torreblanca: “No té cap sentit”

Per part seua, Tania Agut, candidata del PP a l'alcaldia de Torreblanca, ha manifestat el seu absolut rebuig a una mesura "que no té cap sentit". "Aquests veïns han protegit, respectat i preservat durant dècades aquest patrimoni i ara, d'una plomada, el PSOE els lleva el seu títol de propietat sense possibilitat de recurs. És un càstig indegut, una imposició injusta i una mostra absoluta d'abandó cap a una costa que el que necessita són inversions, espigons i protecció, no amenaces ni processos confiscatoris", ha manifestat l'alcaldable.

Des del PP, ha declarat Martínez Mus, "activarem tots els ressorts que estiguen la nostra mà per a paralitzar aquesta acció". Una mesura que va en la línia de la política d'abandó i intrusisme activada pel PSOE en el Govern d'Espanya "amb un reglament absolutament lesiu per als interessos dels propietaris d'habitatges en primera línia de costa".

En l'estiu de 2021 el PPCS va elevar al senat la posada en consideració de la modificació de la llei de costes en llaures a garantir protecció als immobles singulars. "La mesura va ser tombada a l'abril de 2022. No ens callaran. Continuarem reclamant justícia per als veïns de les nostres costes i inversió per a les nostres platges. I treballarem per una altra política en la costa a partir del 28 de maig amb Carlos Mazón en la Generalitat i a partir de desembre amb Alberto Núñez Feijóo en el Govern d'Espanya".

Pujar