elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La costa valenciana organitza una manifestació a Madrid per a defensar el litoral

La costa valenciana organitza una manifestació a Madrid per a defensar el litoral
  • La plataforma ‘Som Mediterrània’ protestarà el dissabte 21 de gener enfront del Congrés dels Diputats

Cinc mesos després de la gran concentració en tota la costa valenciana, des de Torre la Sal, a Cabanes, fins a Guardamar del Segura, el mes d'agost passat, ara, la plataforma ‘Som Mediterrània’ ha decidit fer un pas més en el seu defensa del litoral i portarà la seua protesta a Madrid.

Així, el dissabte 21 de gener a partir de les 12.30 hores, l'entitat ha organitzat una manifestació enfront del Congrés dels Diputats.

‘Posa el teu gra d'arena’. Sota aquest lema, la plataforma ha programat aquesta concentració per a unir-se pel futur del litoral i és que “les nostres platges s'estan quedant sense arena perquè els ports i embassaments la retenen i perquè el nostre litoral s'ha omplit d'espigons que fan també de barrera per a aquests sediments, tot això sense que cap Govern haja obligat als autors, o s'haja dignat a assumir aqueix mal mediambiental”, segons el comunicat de l'Associació Veïnal de les Platges de Almardà, Corint i Malva-rosa.

Així mateix, assenyalen que el Reial decret 668/2022, de l'1 d'agost, que modifica el Reglament General de Costas, assenyala que el criteri per a determinar la Zona Marítim Terrestre, propietat de l'Estat, serà fins on aconseguisquen les màximes ones.

El turisme, amenaçat

El turisme de sol i platja com es coneix fins ara en la Comunitat Valenciana es veu amenaçat per aquesta situació de regressió del litoral, segons assenyalen des de la plataforma organitzadora.

Hi ha zones de dos o tres metres de platja a La Safor i fins i tot de tan sols un metre a Oropesa, la qual cosa suposa un mal econòmic perquè hi ha un mal social important.

Pujar