elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló impulsa la mobilitat sostenible i segura per a l'alumnat de l'Herrero durant la reforma

Castelló impulsa la mobilitat sostenible i segura per a l'alumnat de l'Herrero durant la reforma
  • L'Ajuntament facilita targetes de bus, instal·la aparcabicis i fomenta l'ús del camí escolar per a anar fins al centre provisional

L'Ajuntament de Castelló ha impulsat una sèrie de millores en la mobilitat per a facilitar un desplaçament sostenible i segur a l'alumnat del CEIP Herrero durant els treballs de rehabilitació del centre pels quals han de traslladar-se a les aules provisionals. Per a això, des de l'àrea de Mobilitat Sostenible s'han posat en marxa diverses mesures com la subvenció de targetes de bus de línia per a les famílies que es desplacen al centre provisional, la instal·lació d’aparcabicis i la mobilització d'un equip d'Agents de Mobilitat Urbana (AMU) a la nova ubicació per a coordinar el trànsit, a més del foment de l'ús del camí escolar que discorre per la zona.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes, ha indicat que “aquestes millores pretenen promoure una mobilitat segura i sostenible entre l'alumnat en canviar d'itinerari durant les obres de reforma”. Així doncs, “ens adaptem a les necessitats de les famílies, flexibilitzant les nostres accions i en coordinació amb les àrees d'Urbanisme i Educació”, ha afegit l'edil.

La zona d'accés a les aules provisionals ja compta amb un camí escolar que discorre per l'avinguda Casalduch. Així mateix, es pot arribar al centre provisional a través del carril bici que connecta el carrer Herrero i l'avinguda Chatellerault executat l'últim any. En aquest sentit, per a promocionar l'ús de la bici, s'instal·laran aparcabicis.

D'altra banda, l'Ajuntament subvencionarà l'adquisició de targetes d'autobús de línia, en el trajecte de la plaça Jutge Borrull fins al col·legi Carmelites, en l'avinguda Casalduch, tant d'anada com de tornada, per a les famílies que necessiten aquest servei de transport públic.

A més, donada la concentració de pares i mares prevista a partir de setembre, es desplaçarà un equip d’AMUs a la zona amb l'objectiu de controlar l'augment de trànsit en les entrades i eixides del col·legi i afavorir així la seguretat.

La rehabilitació integral del CEIP Herrero ha començat aquesta setmana i tindrà una duració de 13 mesos. Les obres suposen una inversió de 3,3 milions d'euros, finançats a través del Pla Edificant, mitjançant la col·laboració de l'Ajuntament de Castelló i la Conselleria d'Educació. Tal com es va detallar en l'inici de les obres, des de les regidories d'Educació i Urbanisme, la intervenció farà de l'Herrero un centre més accessible, eficient, modern i adaptat a les necessitats actuals.

Pujar