elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cabanes activa la programació gratuïta d'esport i naturalesa

Cabanes activa la programació gratuïta d'esport i naturalesa
  • L'oferta de tallers de ‘mindfulness’ abasta des de juny a octubre

L'Ajuntament de Cabanes ha iniciat la programació de ‘mindfulness’ amb una experiència d'albirament d'aus i relaxació al Prat. La proposta, celebrada dissabte passat, ha comptat amb el favor del públic, que s'ha sumat a la jornada Navakarana & Meditació, una experiència d'albirament d'aus i relaxació al Prat.

Els tallers per a unir la pràctica esportiva amb la promoció dels espais d'alt valor ecològic que emboliquen la localitat continuaran a partir del 2 de juny. Les classes, que són gratuïtes en tots els casos, s'estendran fins al 18 d'octubre. Per a participar només és necessari inscriure's en l'Oficina de Turisme, també per via telefònica o per correu electrònic.

Els tallers inclouen ioga, navakarana, paddle surf ioga, estirament de cadenes musculars i potència corporal, solstici d'estiu i equilibri i ioga i sonoterapia. Es tracta de diferents disciplines esportives de relaxació que el consistori ha distribuït en espais a l'aire lliure com l'ermita de les Santes, la cadira taronja gegant, la platja de Torre la Sal o la piscina municipal, entre altres. Els tallers del mes de juny es distribueixen en dissabtes, diumenges i el dilluns 24, festivitat de Sant Joan.

Per part seua, el mes de juliol la programació incorporarà, a més, sup-ioga, un taller que abordarà la pràctica i els accessoris que la naturalesa ens regala i arrels, pràctica energètica per a la lluna plena i kriyá-s, a més d'altres classes com les previstes per a juny. En tots dos mesos els horaris fluctuen, si bé al juliol la major part de les activitats és al matí.

Agost oferirà quatre tallers més a veïns i estiuejants que, en aquest cas, podran gaudir també de ‘Drsti: angles de visió a la Torre de la Sal’ i la pràctica coneguda com ‘Earthing i ioga navakana’, a més del paddle surf ioga per a aprofitar la temporada de platja.

Per part seua, la programació de setembre inclou cinc sessions distribuïdes de l'1 al 22 per a atendre la població que gaudeix de les seues vacances d'estiu amb propostes que van des dels estiraments de cadenes musculars al condicionament de flexibilitat, en aquest cas una classe que es realitzarà en la font del Perelló i roure de Miravet.

La temporada conclourà amb el taller ‘L'energia de la romeria ancestral’, el 9 d'octubre a les 8.30 hores en l'ermita de les Santes, i la classe de ioga i sonoterapia Sat Nam Ji del 18 d'octubre a partir de les 9.00 hores. Tant aquestes com les anteriors requereixen d'inscripció en l'Oficina de Turisme de Cabanes (964657032).

Cal indicar que, a més de fomentar l'activitat física, la proposta de l'Ajuntament de Cabanes ajuda al comerç local, ja que les activitats estan organitzades i dirigides per empreses del municipi. Una proposta que conjumina esport, cultura, naturalesa i turisme oferint a veïns, veïnes i visitants un estiu únic a Cabanes.

Pujar