elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El bureo i el retorn de la Mare de Déu del Bon Succés a Les Santes protagonitzen la Pasqua de Pentecosta a Cabanes

El bureo i el retorn de la Mare de Déu del Bon Succés a Les Santes protagonitzen la Pasqua de Pentecosta a Cabanes
  MÉS FOTOS
  El bureo i el retorn de la Mare de Déu del Bon Succés a Les Santes protagonitzen la Pasqua de Pentecosta a Cabanes - (foto 2)
  El bureo i el retorn de la Mare de Déu del Bon Succés a Les Santes protagonitzen la Pasqua de Pentecosta a Cabanes - (foto 3)
  El bureo i el retorn de la Mare de Déu del Bon Succés a Les Santes protagonitzen la Pasqua de Pentecosta a Cabanes - (foto 4)

  Emoció, solemnitat i tradició. El cap de setmana a Cabanes ha estat protagonitzat per diferents actes en honor a la Mare de Déu del Bon Succés i per les tradicions locals, com la dansa del 'Tara-tai-ta' i el bureo.

  "Enguany ha sigut la primera vegada en la història de les festes de la Mare de Déu del Bon Succés i de la Pasqua de Pentecosta que s'ha ballat el bureo" afirma l'alcaldessa, Virginia Martí, qui afig que "s'ha viscut de manera intensa, ja que han sigut molts els veïns i veïnes de qualsevol edat que han aprés els passos del nostre 'Tara-tai-ta' i s'han animat a ballar o que han gaudit de veure ballar als seus familiars i amics". Cal indicar que l'activitat ha comptat amb la col·laboració del Grup de Danses, qui va ensenyar els passos de la dansa en jornades prèvies i va guiar el bureo el divendres a la nit.

  Així mateix, el diumenge al matí va tindre lloc el retorn de la Mare de Déu al seu lloc habitual de descans: l'ermita de Les Santes. Des de l'església de Cabanes va partir la romeria que va portar i va acompanyar a la Mare de Déu del Bon Succés a l'altar major en Les Santes. "Com cada any, hem sigut centenars els veïns que hem volgut acompanyar a la nostra Mare de Déu i molts hem tingut l'oportunitat de portar-la als muscles" indica Martí. Un moment solemne d'elevada participació que, enguany, s'esperava "més que mai, després de dos anys sense poder celebrar la romeria per la pandèmia de Covid-19".

  Cal ressaltar que durant aquests dies tampoc han faltat les misses en honor a la Mare de Déu ni el concert de campanes a càrrec de la Colla de Campaners d'Eslida que va tindre lloc el dissabte per la vesprada.

  Pujar