elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els balls tradicionals de la Plana s'exhibeixen a Cabanes

Els balls tradicionals de la Plana s'exhibeixen a Cabanes

    La tradició i folklore dels municipis de la Plana Alta i la Plana Baixa és ampla i molt diversa. A Cabanes, el pròxim divendres dissabte 25 de maig s'exhibiran les danses típiques de 9 municipis d'ambdós comarques: Betxí i Vila-real, per la comarca sud; i Cabanes, la Pobla Tornesa, Benicàssim, Castelló de la Plana, Orpesa, Torreblanca i Les Coves de Vinromà, per la comarca nord.

    Aquesta és la dècima trobada de Balls de Plaça de la Plana, que es celebrarà íntegrament en la Plaça els Hostals de Cabanes a partir de les 18h. Cadascun dels pobles participants, amb les agrupacions folklòriques locals com a protagonistes, duran a terme una exhibició de la seua dansa, referència clara a les arrels i la memòria de la cultura i tradició del mateix municipi. Pel que fa a Cabanes, la representació local serà a càrrec de l'Associació Cultural Grup de Danses de Cabanes, amb participació musical del grup Dolçal i Tabaina per reproduir el 'tari-tai-tà' típic de la localitat.

    Una vegada finalitzat el torn de participació de cada grup es durà a terme un bureo, en la mateixa Plaça els Hostals, que posarà el fermall d'or a una cita en reivindicació del folklore i la cultura valenciana.

    Pujar