elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Volta tindrà quatre etapes per la Comunitat Valenciana: coneix les dates i localitats

La Volta tindrà quatre etapes per la Comunitat Valenciana: coneix les dates i localitats
  • La cita esportiva passarà per les tres províncies entre el 30 d'agost i el 2 de setembre

MÉS FOTOS
La Volta tindrà quatre etapes per la Comunitat Valenciana: coneix les dates i localitats - (foto 2)

La Volta ciclista a Espanya 2023 tindrà quatre voltes per la Comunitat Valenciana entre el 30 d'agost i el 2 de setembre.

Durant quatre dies, els millors ciclistes del panorama nacional i internacional recorreran les tres províncies, amb doble etapa a Castelló, segons s'ha pogut saber després de la presentació oficial de la Volta a Barcelona, on arrancarà el pròxim 26 d'agost la carrera ciclista a Espanya, una de les més importants del món. La Volta finalitzarà el 17 de setembre a Madrid, segons ha donat a conèixer el director general de la Volta, Javier Guillén, en l'acte de presentació oficial que s'ha realitzat en el Palau de la Música Catalana, al qual han assistit entre altres, el president de la Diputació, José Martí, les diputades provincials d'Esports i Turisme, Tania Baños i Virginia Martí. També han estant presents l'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i el primer tinent d'alcalde de Borriana, Vicente Aparisi.

5a etapa: Morella – Borriana

L'organització de ‘La Volta 23’ explica que la de Morella és una eixida inèdita que es produeix “en una mar de muntanyes on destaca l'imponent castell que corona el pujol sobre la qual s'assentisca la localitat, la posició estratègica de la qual va ser aprofitada per diferents civilitzacions”. Morella ha sigut amb anterioritat fique d'arribada en dues edicions de la prova.

Pel que respecta a Borriana, en la presentació s'ha recordat que ja va ser meta d'una contrarellotge per equips en 1990 i que el seu ampli litoral la converteix en una destinació ideal per als amants de la mar i la cultura mediterrània.

Es tracta d'una etapa de mitja muntanya propícia per a les escapades, que parteix a una altura de 917 metres per a anar descendint i l'única dificultat dels quals muntanyenca se situa a 50 quilòmetres de meta en el serral de la Ibola a Almedíxer, de segona categoria i 793 metres d'altura. La serp multicolor també passarà per Ares del Maestrat, Culla, Les Useres, l'Alcora, Onda, Benitandús i Assuévar.

6a etapa: la Vall d'Uixó – Javalambre

Quant a l'eixida de la sisena etapa a la Vall d'Uixó, l'organització assenyala que la localitat és per primera vegada inici d'etapa de la ronda espanyola posant l'èmfasi en la circumstància que es troba a mig camí entre la costa i la Serra d'Espadán. S'incideix a més en què “acull el riu subterrani navegable més llarg d'Europa en els Coves de Sant Josep, en les profunditats del qual amaga gravats i pintures prehistòriques declarades Bé d'Interès Cultural i Patrimoni Mundial de la Unesco”.

Es tracta d'una etapa que acaba en un port de primera categoria que s'endureix en les rampes finals i pot començar a marcar distàncies entre els participants. Abans d'abandonar el territori de la província de Castelló la caravana discorrerà per Sogorb, Caudiel, el port d'Arenillas, i Montanejos.

7a etapa: Utiel - Oliva

La setena etapa transcorrerà, l'1 de setembre, entre Utiel i Oliva, creuant tota la província de València des de la zona més interior fins al litoral.

8a etapa: Dénia - Xorret de Catí

L'última etapa en la Comunitat Valenciana correspon amb l'octava de tota La Volta i transcorrerà entre Dénia i Xorret de Catí el dissabte 2 de setembre.

Inversió rendible per a Castelló que té doble etapa

Per al president Martí «el retorn de la Volta a la província de Castelló suposa una gran notícia que es produeix ara que estem en condicions d'acollir-la, una vegada superades les dificultats, restriccions i prioritats a les quals vam haver de fer front al llarg de les diferents fases de la pandèmia».

És a més, «una gran inversió d'imatge i promoció turística, perquè permetrà mostrar al món sencer les meravelles que guarda una província tan rica i diversa com la de Castelló, tant a nivell de costa com d'interior».

Afig el president que «la província de Castelló està molt vinculada a l'esport de ciclisme, per la gran afició existent, la importància de les proves que es programen al llarg de l'any i pel fet de ser lloc habitual per a la realització de pretemporades per part d'equips ciclistes».

A tot això, afig, Martí, «cal sumar que un dels principals productes productes que promociona el Patronat Provincial de Turisme és el Cycling Castelló, amb el qual sempre recordem que la nostra és una província per a rodar-la».

La Diputació de Castelló inverteix 140.000 euros en La Volta amb la intenció de multiplicar per 10 el retorn econòmic que genere a la província, que s'estima d'al voltant de 1,5 milions d'euros.

La Volta mou a 1028 periodistes de 28 nacionalitats que cobreixen la carrera per a 298 mitjans in situ, dels que 18 realitzen la difusió en directe.

Pujar