elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
MALTRACTE ANIMAL

VÍDEO | Maltractament animal a Borriana: un veí li arranca les dents a la seua gossa amb unes alicates

Maltracte animal a Borriana: un veí li arranca les dents a la seua gossa amb unes alicates
Maltracte animal a Borriana: un veí li arranca les dents a la seua gossa amb unes alicates
  • Posteriorment la va abandonar però un altre veí la va trobar a La Vilavella, li va salvar la vida i ara s'ha quedat amb ella

MÉS FOTOS
VÍDEO | Maltractament animal a Borriana: un veí li arranca les dents a la seua gossa amb unes alicates - (foto 2)

El SEPRONA de la Guàrdia Civil de Borriana ha investigat a un home com a presumpte autor dels delictes de maltractament animal i abandó en el municipi de La Vilavella.

Els fets van tindre lloc el mes de gener passat quan una persona va cridar al Lloc de la Guàrdia Civil de Borriana sol·licitant parlar amb el Servei de Protecció a la Naturalesa (SEPRONA) i els va relatar que s'havia trobat una gossa de grandària mitjana en un estat de salut deplorable i que a penes es mantenia en peus a causa de l'escanyolida que estava pel que se l'emportava a la seua casa per a prestar-li ajuda i proporcionar-li les cures necessàries.

Immediatament els guàrdies civils van acudir al domicili del llamante i in situ van poder comprovar que a la gossa li havien seccionat diverses peces dentals i altres arrancades d'arrel amb alguna mena d'eina no quirúrgica.

Quan els agents van realitzar les gestions oportunes van localitzar a l'amo del ca el qual va manifestar de manera espontània que la gossa se li havia extraviat, però no desitjava recuperar-la, sinó que li la cedia de manera voluntària al rescatador.

Després de la presa de declaració de l'imputat així com altres gestions més tècniques obtingudes gràcies a la col·laboració de la Unitat Tècnica de la Unitat Operativa de Medi Ambient (UCOMA) de la Guàrdia Civil, es deprendió que la gossa probablement haguera sigut abandonada en circumstàncies en les quals es va posar en perill la seua vida, amb una dieta insuficient i inadequada per a la dentadura mutilada de l'animal, durant el temps de convivència amb el seu propietari i agreujada en el temps que ha estat abandonada o extraviada.

Finalment, Sultana, que així es diu la gossa, ha sigut adoptada pel seu rescatador que cada dia li proporciona menjar triturat i molt afecte i a poc a poc està recuperant el seu pes normal.

Les actuacions han sigut realitzades pel Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) del Lloc Principal de Borriana i les diligències instruïdes entregades en el Jutjat d'Instrucció nº6 de Nules.

Pujar