20 de gener de 2021 20/1/21

PP: “Els veïns urgeixen la neteja del riu Ana que el PSPV reconeix que no sol·licita des de 2018”

PP: “Els veïns urgeixen la neteja del riu Ana que el PSPV reconeix que no sol·licita des de 2018” - (foto 1)
  • El PP transmet en comissió les protestes de residents per la proliferació de plagues i urgeix al PSPV a tramitar a la CHJ una nova intervenció per a atallar les queixes

El PSPV actua “en funció de les necessitats” i sembla que la neteja del Riu Ana no és una d'elles. Almenys així ho ha reconegut el regidor delegat del ram, Bruno Arnandis, després que el PP traslladara en comissió les queixes de residents pròxims al llit per la proliferació de plagues i la urgència per a actuar.

Tal com va assenyalar el PSPV, l'última neteja que es va sol·licitar a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) va ser en 2018, “si bé no recordava si en 2019 havia sol·licitat una altra”. El que és evident és que “aquest 2020 no ha presentat instància per a gestionar la neteja del llit i cosa que és més greu, que tenen altres prioritats i aquesta no sembla ser una d'elles”.

El llit del riu Ana es troba “en un estat d'abandó considerable”, tal com ha assenyalat el regidor del PP, Vicente Tejedo, qui aquesta mateixa setmana es feia ressò de les queixes de ciutadans que viuen pròxims a l'entorn. “El desenvolupament de la vegetació, les pluges, l'abandó de fems... han derivat en un caldo de cultiu en el qual les plagues, com a mosquits, rates, cucs o paneroles es multipliquen de manera exponencial”.

“És urgent actuar per a garantir que aquests insectes i rosegadors no generen amb la seua presència un problema de salut pública”. I aquesta és precisament la demanda que el PP va presentar en dijous en comissions “amb una resposta que demostra que el PSPV no té cap urgència per intervindre”, en opinió del regidor del PP.

“El PSPV actua en funció de les necessitats electorals, aqueix és la seua ordre de prioritats. I aquesta demanda veïnal no ho és”. Per al PP, “lamentem l'estat d'abandó del llit, li instem que sol·licite autorització a la CHJ per a realitzar una neteja, i exigim que s'atenga la ciutadania, perquè ocupar un càrrec de responsabilitat pública implica treballar per donar solucions, no per a generar problemes”, ha considerat el regidor.

Pujar