27 de setembre de 2020 27/9/20

Tradició i devoció en la Fira de l'Ecce Hommo

Tradició i devoció en la Fira de l'Ecce Hommo  - (foto 1)
  • Borriana ha celebrat com cada 12 d'octubre la tradicional fira de l’Ecce Homo per a commemorar la trobada d'una Imatge del Santíssim fa més de 200 anys

  • Els visitants han pogut disfrutar de parades diverses amb joguets, confitats, torrons i productes típics

Galeria de fotos
Burriana - Fira Ecce Homo
Burriana - Fira Ecce Homo
MÉS FOTOS
Tradició i devoció en la Fira de l'Ecce Hommo  - (foto 2)
Tradició i devoció en la Fira de l'Ecce Hommo  - (foto 3)
Tradició i devoció en la Fira de l'Ecce Hommo  - (foto 4)
Tradició i devoció en la Fira de l'Ecce Hommo  - (foto 5)
Tradició i devoció en la Fira de l'Ecce Hommo  - (foto 6)
Tradició i devoció en la Fira de l'Ecce Hommo  - (foto 7)
Tradició i devoció en la Fira de l'Ecce Hommo  - (foto 8)

Centenars de borrianencs han visitat este dimecres Fira de l'Ecce Hommo. Una tradició que complixen cada any els veïns de la localitat per a commemorar la troballa fa més de 200 anys d'una Imatge del Santíssim mentres uns agricultors llauraven la terra.

Parades de confitats, joguets, torrons, roba i productes típics és el que s'han trobat els que este 12 d'octubre s'han acostat fins esta fira instal·lada des de l'encreuament amb l'Avinguda Jaume I, fins a l'encreuament amb el Camí Cabeçol. Esta data assenyalada coincidix precisament amb la celebració del Dia de la Hispanitat.

I per a complir amb la tradició hi ha els que han pelegrinat fins a l'ermita de l’Ecce Homo per a encendre veles i demanar a la imatge protecció i tot tipus de curacions. A este enclavament acudixen molts veïns cada divendres tal com mana la tradició. A més en la jornada de hui s'ha celebrat també una missa en l'ermita.

Una jornada de devoció a la què se suma la seua part gastronòmica ja que han sigut diverses les falles que han elaborat les populars calderes gratuïtes per a comissions, transeünts i veïns de Borriana.

Pujar