elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Salvador Payá Vila, el burrianenc que fa història en el golf

Salvador Payá Vila, el burrianenc que fa història en el golf
  MÉS FOTOS
  Salvador Payá Vila, el burrianenc que fa història en el golf - (foto 2)
  Salvador Payá Vila, el burrianenc que fa història en el golf - (foto 3)

  El veí de Burriana Salvador Payá Vila porta des dels 4 anys practicant el seu esport favorit, el golf. El jove ha guanyat moltes competicions com el Campionat Mundial Audi Quattro Cup i també campionats amateurs a Espanya. Actualment, viu a Filipines i des d'elperiòdic.com hem pogut parlar amb ell perquè ens compte la seua trajectòria.

  Pregunta: Des de quan pràctiques aquest esport?

  Resposta: Exactament des dels quatre anys. El meu pare era un gran apassionat del golf i, per això, em portava al Golf Costa de Azahar a practicar-lo i també feia tennis. Als 7 anys em va preguntar amb quins esports volia continuar i jo li vaig dir que volia jugar a golf.

  P: Com van ser els teus inicis en el golf?

  R: Recorde que era divertit quan era xicotet, ja que tenia un amic amb el qual compartia les malifetes que fèiem quan érem xiquets.

  P: Quan vas decidir fer el pas a professional?

  R: Als 22 anys, després d'una carrera amateur positiva, vaig decidir llançar-me al món professional, però ja ho venia pensant des dels 16 anys.

  P: Quant temps li dediques diàriament?

  R: Des de que acabe de desdejunar fins abans de sopar. Es podria dir que 5-6 hores diàries. El món de l'elit del golf requereix dedicar-li pràcticament tota la teua vida.

  P: Fas solament aquest esport o també treballes?

  R: Només entrene i competisc, no hi ha temps per a poder fer una altra cosa.

  P: Per què vares marxar a Filipines a viure?

  R: El golf d’Àsia ve agafant molta força. Vaig veure l'oportunitat i vaig decidir moure'm cap a allí per a perseguir les meues metes. És una mica dur, sobretot quan vas només d'un costat a un altre. Així i tot, vaig decidir plantar-li cara a Àsia i adaptar-me. A part, econòmicament no podia continuar anant i venint des d'Espanya.

  P: Quan vens ací, on entrenes?

  R: Entrene en el gimnàs del meu entrenador a Alboraia, i també en el Club de Golf El Bosc o Costa de Azahar.

  P: Has guanyat alguna competició?

  R: Crec que tinc 83 copes a casa, entre elles la del Campionat Mundial Audi Quattro Cup i campionats d'Espanya amateurs. Així mateix, també tinc copes a nivell professional.

  P: Quins tornejos han sigut els que més t'han marcat?

  R: Guanyar la final del mundial de l'Audi en South Àfrica amb 17-18 anys em va marcar molt. Una altra que també em va marcar va ser la primera victòria a les poques setmanes d'incorporar-me de manera professional. Aquella no va ser una gran victòria, però per a mi va ser el moment i el lloc adequat.

  P: Què vas sentir en participar en el torneig internacional de Filipines?

  R: Va ser com un torneig més. Venia d'haver estat tot l'any a Emirats Àrabs competint, i la veritat és que no vaig tindre cap sensació diferent.

  P: Tens beneficis econòmics per ara?

  R: La veritat es que no. Les temporades són molt cares. Jo puc traure una mica de diners en els meus tornejos, però la meua ajuda fonamental és per part de la Diputació Castelló, Sanycces i L'Ajuntament de Burriana, i encara necessite moltíssimes més ajudes de Sponsors per a cobrir les despeses. Aquests últims són molt importants per als jugadors.

  P: Com veus la situació de l'esport a Burriana?

  R: Tenim la sort que Burriana és coneguda gràcies al festival de música. Per això, crec que és el moment d'agafar aquell impuls per fer saber a tota Espanya que la nostra ciutat té més a mostrar, i amb l'extra del projecte del camp de golf Burriana, es pot començar a oferir molt al turisme i a la localitat.

  Pujar