2 de juny de 2020 2/6/20

El PP reivindica en Costes la protecció de la platja enfront "al càstig que Sánchez imposa"

El PP reivindica en Costes la protecció de la platja enfront "al càstig que Sánchez imposa" - (foto 1)
  • Des del PSOE lamenten “l’ús polític” que ha fet el Partit Popular de la reunió

El Partit Popular ha reivindicat hui en Costas les inversions del Govern d'Espanya que permeten executar els espigons que frenen la regressió. La sol·licitud s'ha traslladat en el si de la reunió mantinguda amb la Prefectura Provincial de Costas que ha comptat amb la participació del PP després que la setmana passada el ple aprovara per unanimitat la constitució del Fòrum Litoral proposat pel partit.

“És evident que la nostra platja no pot romandre per més temps de braços plegats davant el càstig del Ministeri de Transició Ecològica”. El pas de la borrasca Gloria “ens obliga a crear fòrums, com el que hem aprovat, en el qual estiga representada la societat civil, els tècnics municipals i de Costas, així com els representants polítics, per a defensar els interessos del nostre litoral”.

En aquest sentit, tal com ha assenyalat Consuelo Suay, regidora del PP, “és necessari aplicar fermesa, convicció i obstinació en la defensa de la nostra costa perquè durant massa anys s'han abandonat inversions que, d'haver estat executades, hagueren frenat la duresa del pas de la borrasca”.

Enfront d'un president del Govern, Pedro Sánchez, que va vindre el mes passat a Castelló “a passejar-se perquè li feren fotos”, és necessari “exigir el compromís en forma de pressupostos del Ministeri de Transició Ecològica que garantisca que la costa de Burriana rep les infraestructures de defensa que mereix”.

I fer-ho “sense abandonar la necessària inversió en forma d'ajudes per a la recuperació dels danys causats per Gloria el gener passat”. En aquests moments, ha recordat Suay, “encara Sánchez no s'ha dignat a aprovar una partida que recupere les destrosses provocades pel temporal. Vindre per a fer-se fotos no ajuda a la nostra costa, l'única cosa que provoca és una major despesa a les arques públiques que, lamentablement ja han patit un fort sacseig amb el sobrecost en nòmines per a pagar tant de ministre”.

El PSOE respon al PP

En referència al comunicat emés pel PP, els socialistes acusen els populars de trencar el consens i no voler treballar amb els veïns. Des del PSOE, el seu secretari general a Borriana, Vicent Aparisi, ha lamentat que el PP “utilitze políticament” la reunió per a fer oposició: “En lloc d'anar tots junts opten per atacar a un president del Govern, no els importen els veïns, només volen traure rendibilitat política”.

Així s'ha manifestat l'edil socialista després que a la reunió amb el Ministeri hagen acudit els partits que governen a l'Ajuntament de Burriana, però també els que estan en l'oposició així com associacions veïnals: “Trenquen el consens malgrat que ells mai havien convidat a la resta de partits a les reunions d'aquest tipus quan governaven”.

Aparisi conclou que, amb aquest comunicat, “els populars demostren molt el seu baix nivell político”, i sentència: “No els interessa la unitat d'Espanya sinó els interessos propis que en vint anys no van saber solucionar”.

Temporal Gloria a la Comunitat Valenciana

Temporal Gloria a la Comunitat ValencianaEntrar en el especial
Pujar