elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

De policia a apicultor: un agent es transforma per a combatre els eixams en la via pública de Borriana

De policia a apicultor: un agent es transforma per a combatre els eixams en la via pública de Borriana
  • Durant els mesos de la primavera, les abelles ixen dels seus ruscos per a recol·lectar pol·len

Amb l'arribada de la primavera, arriba el bon temps, els dies són més llargs i els camps, jardins i balcons s'omplin de flors. Davant esta situació, les abelles ixen dels seus ruscos per a recol·lectar pol·len.

I és que a la primavera, juntament amb la naturalesa, el rusc despert i necessita nou manteniment per a créixer.

Les abelles construïxen els seus ruscos en parets, arbres, fanals i façanes. Encara que estos insectes són inofensius, no deixen de ser molestos o perillosos, per la qual cosa davant la proliferació d'eixams durant la primavera en espais públics, moltes persones donen la veu d'alarma als servidors públics perquè atallen este problema.

Este és el cas de Borriana, l'ajuntament del qual ha rebut diversos requeriments en els últims dies davant l'aparició d'eixams. Encara que “l'habitual d'esta època de l'any” pel que “no hi ha hagut cap augment ni s'ha detectat cap problema més enllà de l'habitual d'estes dates”.

No obstant això, davant l'aparició d'eixams i davant la quantitat de requeriments, la Policia Local de Borriana ha apostat per una innovadora mesura: un agent fa tasques d'apicultor per a minimitzar l'impacte d'estos eixams entre els usuaris de les vies públiques.

Pel que si durant estos dies has vist, o veus, una persona vestida d'apicultor en un espai públic, no és més que un Policia Local cuidant de les persones.

Pujar