elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
FESTES DE LA MISERICÒRDIA

La Penya El Bou de Borriana celebra el seu 25 aniversari amb un agermanament amb una penya de França

La Penya El Bou de Borriana celebra el seu 25 aniversari amb un agermanament amb una penya de França
  • El diumenge 3 de setembre exhibiran bous amb motiu de les festes de la Misericòrdia

La Penya Taurina El Bou de Borriana bufa aquest any 25 ciris i ho fa amb una important aportació a les festes patronals en honor a la Verge de la Misericòrdia. En aquests 25 anys d'història, la Penya Taurina El Bou de Borriana ha rebut molts guardons i trofeus en el món del bou al carrer.

Penya Taurina El Bou de Burriana
Penya Taurina El Bou de Burriana

Per a això han elaborat un cartell, disseny de l'artista local Juan Poré, en el qual els bous, el Templat i la taronja de Borriana són part protagonista.

Cartell de Juan Poré
Cartell de Juan Poré

Així mateix, amb motiu del 25 aniversari, enguany s'han germanat amb la Penya del Bou de França i mig centenar de persones recorreran els 725 quilòmetres que separen la capital de la comarca de la Plana Baixa i Nimes, situada a la regió d'Occitània al sud del país gal.

Aquests francesos viatjaran a Borriana per a gaudir de les tradicions i la cultura de la ciutat. Cal assenyalar que des que arranca la temporada taurina en la Comunitat Valenciana, la penya del Bou de França és assídua als bous al carrer, desplaçant-se quasi tots els mesos fins a la terreta.

Amb motiu d'aquest agermanament, tots portaran una samarreta amb les banderes de Borriana i de França.

Tres bous per al 3 de setembre

Amb motiu de les festes patronals en honor a la Verge de la Misericòrdia, la Penya Taurina El Bou de Borriana exhibirà el diumenge 3 de setembre a partir de les 18.00 hores tres bous.

Es tracta de ‘Estupendo’ de la ramaderia Els Chospes (Albacete) i ‘Conswing’ de la ramaderia Gerardo Ortega (Huelva), que s'exhibiran a la vesprada i 'Intrépido', un bou de la ramaderia López Chávez (Salamanca) que es embolará a la nit.

Pujar