elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El patruller Isla Pinto farà escala en el Club Nàutic de Borriana este gener

El patruller Isla Pinto farà escala en el Club Nàutic de Borriana este gener
  • Atracarà en el port del 20 al 23 de gener i al tradicional arriat solemne de bandera assistiran diverses autoritats militars i civils de la localitat

Entre els dies 20 i 23 del present mes de gener, efectuarà escala a Castelló el patruller “Isla Pinto”, en el Club Nàutic “Borriana”. Amb motiu d'esta primera visita, es té previst realitzar a les 17.45 hores del dia 21, el tradicional Arriat Solemne de Bandera. Acte al qual assistiran diverses autoritats militars i civils de Borriana, i que podrà presenciar des de la molla aquell que ho desitge.

A més, el diumenge 21 i el dilluns 22, realitzarà jornada de portes obertes amb un horari el diumenge de 10.00 a 13.30 hores i de 15.30 a 17.30 hores i el dilluns de 10.00 a 13.30 hores.

Sobre el patruller “Isla Pinto”

Amb 20,50 m d'eslora i una velocitat màxima de 32 nusos, té la seua base a Melilla i la seua missió principal és la d'efectuar operacions de vigilància permanent i de seguretat marítima en aigües de la mar territorial de Melilla i la mar d'Alborán, com els illots i possessions espanyoles en el nord d'Àfrica, incloent en les seues comeses la vigilància i control del trànsit marítim, la protecció del medi ambient, la vigilància de pesca i la protecció del patrimoni arqueològic subaquàtic, entre altres.

Després del seu lliurament a l'Armada el mes de juny del passat any 2023, este vaixell ha seguit un procés d'entrada en servici, escometent fites de preparació i “navalización” en els arsenals militars de Ferrol i Cartagena.

Si bé la navegació que està realitzant actualment el vaixell pot considerar-se la primera navegació operativa després de la seua entrada en servici en l'Armada i haver escomés els diferents processos de “navalización”, anteriorment va realitzar una navegació des de Ferrol (eixida el 5 d'agost de 2023) fins a Cartagena (arribada el 13 d'agost), fent recalades en els ports de Moaña, Porto, Cascais, Portimão, Cadis i Fuengirola-Màlaga.

A la fi del present mes, el vaixell té previst navegar des de Cartagena fins a Melilla on establirà la seua base.

El patruller presa nom d'una xicoteta illa, la “Isla Pinto”, espanyola des de 1782, i que està situada a Maó, Menorca.

La unitat disposa d'una metralladora pesada “browning” de 12,7 mm en la proa del vaixell i armes portàtils, per a proporcionar defensa i seguretat.

La dotació del patruller la conforma, com a norma general en la seua plantilla, un total de 10 marins, homes i dones, amb la següent distribució:

  • Un Comandant, amb l'ús de Tinent de Navili.
  • Dos Sotsoficials, un Contramestre i un altre de Càrrec de Màquines.
  • Dos Caps primers, un especialista en electricitat i un altre en comunicacions.
  • Cinc Caps/Mariners, de diverses especialitats.
Pujar