elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La passarel·la del Clot de Borriana comença a agafar forma

La passarel·la del Clot de Borriana comença a agafar forma
  • L'estructura subterrània ja està pràcticament finalitzada

MÉS FOTOS
La passarel·la del Clot de Borriana comença a agafar forma - (foto 2)

Borriana ja està més prop de poder comptar amb la seua passarel·la definitiva per a creuar el Clot de la Mare de Déu. Un punte fix per a substituir a la tradicional passarel·la de grava que desapareixia amb cada temporal aïllant als residents en Els Terrases.

Segons explica el regidor de Zona Marítima, Vicent Aparisi, les obres avancen a bon ritme seguint els terminis previstos i amb les certificacions d'obra al dia.

Així, des del consistori expliquen que la constructora està acabant l'estructura subterrània del pont pel que en les pròximes setmanes començarà l'obra en la part més visible, amb la col·locació de les lloses del pont.

Un termini d'execució de vuit mesos

El termini d'execució de les obres és de 8 mesos i la previsió del final d'obres per a la primavera, a la fi d'abril.

Els primers treballs van consistir en la construcció d'una ataguía temporal per a canalitzar i desviar el flux d'aigua per a aconseguir una àrea de treball seca, uns treballs que van haver de tornar-se a reprendre després de les intenses pluges de mitjan novembre.

També es va desviar la línia de baixa tensió i de l'aigua potable, així com la canalització per al desguàs del Clot mentre s'efectuen les obres i la plataforma per a l'execució dels pilotes de formigó armat.

Posteriorment, la màquina pilotadora va col·locar a la fi d'any els 20 pilotes de formigó armat de 9 metres de profunditat i 650 mm de diàmetre que faran les vegades de fonaments d'aquesta estructura esperada durant dècades.

Per a facilitar l'eixida de l'aigua cap a la mar, el pont comptarà amb una comporta de regulació del nivell de les aigües del Clot tipus tajadera d'obertura manual. Amb aquesta comporta es podrà mantenir el nivell d'aigua de l'Estany, que és lleugerament superior al de la mar i que disminueix cada vegada que es produeix el trencament de la passarel·la actual, després de les cada vegada més freqüents crescudes del riu.

Pujar