elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El 'manifest' revela els detalls dels vestits de les Reines Falleres 2024, Laia i Anna

El 'manifest' revela els detalls dels vestits de les Reines Falleres 2024, Laia i Anna
  • L'exposició s'obrirà al públic des de demà dilluns 6 fins al divendres 10 de novembre, en els salons del Centre Cultural de Caixa Rural Burriana

Galeria de fotos
Falles Borriana 2024: Manifest Reines i Corts d'Honor
Falles Borriana 2024: Manifest Reines i Corts d'Honor

Amb la presència de l'alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, la regidora de Falles, Paloma Boix, la corporació municipal, representants de la Caixa Rural i membres de Junta Local Fallera, s'ha inaugurat el manifest dels vestits regionals de les Reines Falleres de Burriana, Dames de la Ciutat i Corts d'Honor de 2024, que ha revelat els detalls dels vestits i complements que lluiran.

En esta edició, són dues empreses d'indumentària valenciana les que han confeccionat els vestits regionals de les Reines Falleres de Burriana, Dames de la Ciutat i Corts d'Honor de 2024, l'empresa 1700 per a les Reines Falleres i L’ Armari de Fallera per a les Corts d'honor i Dames de la Ciutat, les dos situades a València. Uns vestits que han sigut adornats amb els complements més exclusius per a enriquir i donar harmonia al vestit regional.

Després de la inauguració hui del manifest, l'exposició s'obrirà al públic des de demà dilluns 6 fins al divendres 10 de novembre, en horari de 11:00h. a 13:00h. i de 17:00h. a 21:00h., en els salons del Centre Cultural de Caixa Rural Burriana.

Les teles dels vestits han sigut confeccionades en els telers de l'empresa de Xirivella, Vives i Marí. Les manteletes dels vestits de les Reines Falleres i Corts d'honor han sigut a càrrec de la firma Artesania Viana. Els cancans de les Reines Falleres estan confeccionats per l'empresa Cancan Pac, mentre que els de les  Corts d'honor són de Margarita Vercher.

Finalment, la firma Solepiel ha sigut l'encarregada de crear les sabates de les Reines Falleres, mentre que els de les Corts d'honor, són de Trinidad Meléndez. De les pintes i adreços de les Reines Falleres s'ha encarregat l'empresa Orfebres Peris-Roca, mentre que de les Corts d'honor s'ha encarregat Creaciones Serres. A més, les Corts d'honor portaran collars i polseres de perles de Máximo Betro.

Los vestidos

La Reina Fallera de Burriana, Laia Molina, lluirà com a primera indumentària un vestit de fallera, model clàssic amb mànegues de fanal, en color Plom i confeccionat amb la seda estreta Tres Corones, dibuix propietat de l'Ajuntament, que és el tercer any que es llueix. Per a la seua segona indumentària, la reina lluirà un vestit tradicional del S.XVIII confeccionat en brocatell de seda estreta Alos i metall d'or voltejat en color Atlantis. Sabates abotinades.

En quant a la Reina Fallera infantil de Burriana, Anna Solà, lluirà com a primera indumentària un vestit de fallera, model clàssic amb mànegues de fanal en color Acqua confeccionat amb la seda estreta Tres Corones. La reina lluirà un vestit tradicional del S.XVIII confeccionat en brocatell de seda estreta Alos i metall d'or voltejat en color Raïm. Sabates abotinades.

El vestit de la Cort d'honor de la reina fallera és un vestit de fallera model clàssic amb mànegues de fanal, confeccionat amb el teixit Edelvais to Salmone amb metall or. També lluiran en les ocasions que es necessite un gipó de mànega llarga, tradicional, de color negre, amb cues de peix.

El vestit que lluirà la Cort d'honor infantil de la Reina Fallera infantil és un vestit de fallera model clàssic amb mànegues de fanal, confeccionat en teixit Castana to Tiffany amb metall or voltejat. També lluiran en les ocasions que es necessite un gipó de mànega llarga, tradicional, de color negre, amb cues de peix.

Finalment, pel que fa a les Dames de la Ciutat, lluiran un vestit inspirat en la moda internacional de finals del S.XIX i principis del XX, recuperant el típic color negre que lluïa la major part de la societat. El vestit està compost per gipó amb pitrera d'encaix negre, mànegues bollades rematades en encaix i guardapeus amb “polisón”, realçant la figura de la dona de la Burriana de l'època. Tot el conjunt confeccionat en teixit Tárrega en to negre i com a calçat portaran botins de pell negres.

MÉS FOTOS
El 'manifest' revela els detalls dels vestits de les Reines Falleres 2024, Laia i Anna - (foto 2)
El 'manifest' revela els detalls dels vestits de les Reines Falleres 2024, Laia i Anna - (foto 3)
El 'manifest' revela els detalls dels vestits de les Reines Falleres 2024, Laia i Anna - (foto 4)
El 'manifest' revela els detalls dels vestits de les Reines Falleres 2024, Laia i Anna - (foto 5)
El 'manifest' revela els detalls dels vestits de les Reines Falleres 2024, Laia i Anna - (foto 6)
El 'manifest' revela els detalls dels vestits de les Reines Falleres 2024, Laia i Anna - (foto 7)
El 'manifest' revela els detalls dels vestits de les Reines Falleres 2024, Laia i Anna - (foto 8)
El 'manifest' revela els detalls dels vestits de les Reines Falleres 2024, Laia i Anna - (foto 9)
Pujar