elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Dos joves de Borriana participen en el campionat europeu de carreres d'obstacles

Dos joves de Borriana participen en el campionat europeu de carreres d'obstacles
  • Es tracta de Rubén Barruguer i Joel Lázaro, que es va alçar campió d'Espanya per segon any consecutiu

Dos joves esportistes de Borriana participaran el pròxim 10 de juny en el campionat d'Europa sub-20 de carreres d'obstacles (OCR). Es tracta de Rubén Barruguer i Joel Lázaro, qui en 2022 i 2023 s'ha proclamat campió d'Espanya sub-20.

Com ja els va comptar elperiodic.com, Joel Lázaro Alarcón va aconseguir el primer lloc en la carrera que es va disputar l'any passat a Onda i enguany ha aconseguit el primer lloc en el campionat Gladiatorsday celebrat en Zuasti (Navarra) després de completar en hora i mitja la prova que va comptar amb 15 quilòmetres i 40 obstacles. A més, Joel Lázaro va aconseguir finalitzar les tres polseres.

Aquest jove esportista, de 17 anys, competeix amb l'equip valencià ‘Contra el DIPG’, una associació en lluita contra el càncer infantil. “És un orgull formar part d'aquest equip”, assegura.

Cal recordar que Joel Lázaro compta, en el seu palmarés, amb el primer lloc de la lliga autonòmica de trail, a més del 6é en el campionat d'Espanya de trail celebrat a Granada i 14é en la prova nacional de quilòmetre vertical disputada a Càceres.

També en el campionat d'Espanya va participar un altre esportista de Borriana, es tracta de Rubén Barruguer que igual que Joel Lázaro, va mostrar la seua fortalesa saltant murs, obstacles d'habilitat o de força com carregar boles, cadenes.

Pròxima parada: el campionat Europeu

Així mateix, Joel i Rubén participaran el pròxim 10 de juny en el campionat d'Europa que se celebrarà en Tata (Hongria).

Els esportistes han mostrat el seu agraïment a les empreses i negocis que col·laboren i fan possible la seua participació en aquest campionat com són Altadia, Travill, Agronostrum, Pastor, Pells Saimi, Frutinter, Tallers Oliver, Pinotxo, Construccions Llopis, Naranjal, Firpack i Món basar. “A més comptem amb l'ajuda de companys que estan començant amb aquest esport que han volgut aportar el seu granet d'arena perquè això siga possible”, afirmen. Així mateix qui agrair a l'empresa Errequeerre per “ajudar-nos amb l'equipament per a aquest nacional i europeu”.

Durs entrenaments

Tant Joel com Rubén s'entrenen setmanalment en un espai que ha habilitat en la seua pròpia casa el pare del doble campió d'Espanya de carreres d'obstacles.

“Podem entrenar gràcies al meu pare que ha construït una estructura a casa”, ha explicat Joel Lázaro.

Pujar