23 de novembre de 2020 23/11/20

Una important avaria deixa sense llum als veïns de Burriana

Una important avaria deixa sense llum als veïns de Burriana - (foto 1)
  • L'apagada es va produir sobre les deu de la nit i va enxampar, lògicament i donades les circumstàncies, a tots els veïns a les seues cases, que van mostrar el seu malestar amb una cassolada

 Una important avaria elèctrica va deixar aquest diumenge a la nit sense llum a part de la ciutat de Burriana. L'apagada es va produir entre les 22 i les 00.00 hores i va afectar especialment la zona centre.

L'apagada, tal com s'observa en el mapa d'incidències d'i-DE (companyia distribuïdora d'Ibedrola) va afectar principalment la zona de l'Escorredor i les afores de Quarts de Calatrava mentre que la zona de port i marítima no es va veure afectada. Des de l'Ajuntament de Burriana han explicat a elperiodic.com que, encara que en alguns punt la llum va tornar abans de mitjanit, fins a les 00.30 va estar anant i venint en diferents punts de la ciutat.

Es dóna la circumstància que l'apagada va enxampar, com era lògic donades les circumstàncies de l'estat d'alarma, a tots els veïns a les seues cases. La gent va començar a eixir als balcons i van comprovar que les seues cases no eren les úniques afectades per l'avaria, per la qual cosa les reaccions d'enuig i indignació es van fer veure en les xarxes socials.

Tant des de l'Ajuntament de Burriana com des de la Policia Local es va explicar la situació i es va demanar paciència fins que tornara la llum: “A causa d'una avaria important en el centre de transformació d'Iberdrola del Camí Artana, diferents barris del municipi s'han quedat sense llum. En aquests moments la companyia subministradora està solucionant el problema. Demanem tranquil·litat i paciència”.

Indignació i resignació entre els veïns

També moltes comunitats van fer sonar el seu malestar amb cassolades improvisades. Cal recordar que estem en estat d'alarma i no es pot eixir de casa sense justificació pel que la majoria de gent té les neveres plenes fins als topalls, i un tall de llum pot fer que tota la compra de la setmana es faça malbé.

Altres veïns es van prendre la situació a riure: “Nosaltres ens ho hem passat pipa, hem jugat al veig veig tots els veïns des del balcó, hem cantat i hem contat acudits”, comentava una veïna en xarxes socials.

“Una història més per al record del confinament”, “Paciència i tranquil·litat”, “Ací en el meu barri hi ha una tabola increïble”, “Ara sí que es veurà Borriana, París i Londres”, o “Això és de tant enfornar per a les Mones de Pasqua”, són alguns dels comentaris que s'han recollit en les xarxes en les últimes hores.

Pujar