elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

“Com un huracà”: Els deu minuts que van sembrar el caos a Borriana

“Com un huracà”: Els deu minuts que van sembrar el caos a Borriana
  • Els veïns de la Plana Baixa fan balanç dels danys després de l'assot de la rebentada

Borriana es recupera i fa balanç de danys per la rebentada humida que va deixar un panorama de desolació a la ciutat en només deu minuts. I és que dimarts passat els veïns de la capital de la Plana Baixa van viure una situació que mai havien conegut, la d'uns vents huracanats de fins a 130 km/h que s'ho van emportar tot per davant.

“És com un huracà”, asseguraven alguns veïns atònits davant el pas del vent que s'emportava per davant arbres, tendals, contenidors, tanques i parets. Per si no fos prou, aquest vent va vindre acompanyat per més de 40 litres per metre quadrat en pocs minuts que van convertir artèries com a L’Escorredor en un riu d'aigua i calamarsa i que van inundar per complet el carrer Barranquet.

“Això no ho havíem vist mai”, explica un veí d'aquest carrer recentment reformat, que assegura que l'aigua saltava per damunt la barrera que havien col·locat a la seua porta per precaució, mentre el nivell no cessava de pujar.

Nivel que superó el agua en la calle Barranquet
Nivel que superó el agua en la calle Barranquet

“En aquest carrer sol entollar-se, per la qual cosa col·loquem barreres en les entrades perquè no ens entre l'aigua quan els vehicles esguiten en passar, però això mai ho havíem vist”, relata aquest veí, que lamenta que “tots els cotxes que estaven aparcats se'ls va dur la grua”.

El granizo también tiñó de blanco las terrazas de la ciudad
El granizo también tiñó de blanco las terrazas de la ciudad

A l'altre costat del carrer es troba una farmàcia que va haver de tancar durant algunes hores en cobrir diversos dits d'aigua l'establiment. “Se'ns ha banyat el robot que utilitzem per a traure els medicaments, que està al nivell del sòl, no podrem obrir fins que no canvien els tècnics algunes peces”, es lamentava un dels apotecaris el matí següent.

Com a vendaval, l'epicentre del desastre es va situar en les eixides de Borriana cap a Almassora i Vila-real, que van viure moments de tensió i caos quan diversos arbres van començar a caure sobre la calçada, causant l'accident d'un vehicle que va caure dins d'una séquia, mentre la resta de conductors intentaven sortejar el caos circulant sobre les voreres.


Va ser en aquesta ‘zona zero’ on es va gravar també el vídeo viral de la setmana, una escena de pànic que retravava el moment de la destrucció d'unes pistes de pàdel que van quedar fetes miques per la martellada del vent.


Just davant, un magatzem de subministraments industrials veia com volava part de dues de les seues façanes davant un vendaval que feia impossible mantindre's en peus i, malgrat això, la catastròfica nit va acabar sense víctimes i solo amb quantiosos danys materials als quals ara cal fer front.

Ara és moment de passar pàgina, de fer balanç de danys i de preparar a la ciutat per a fer front a situacions similars en el futur. I és que en la seua història la relació de Borriana amb l'aigua està esguitada puntualment de moments caòtics.

 

MÉS FOTOS
“Com un huracà”: Els deu minuts que van sembrar el caos a Borriana - (foto 2)
“Com un huracà”: Els deu minuts que van sembrar el caos a Borriana - (foto 3)
“Com un huracà”: Els deu minuts que van sembrar el caos a Borriana - (foto 4)
“Com un huracà”: Els deu minuts que van sembrar el caos a Borriana - (foto 5)
“Com un huracà”: Els deu minuts que van sembrar el caos a Borriana - (foto 6)
“Com un huracà”: Els deu minuts que van sembrar el caos a Borriana - (foto 7)
“Com un huracà”: Els deu minuts que van sembrar el caos a Borriana - (foto 8)
Pujar