elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Finalitza el procés selectiu per a 21 places d'agent de la Policia Local a Borriana

Finalitza el procés selectiu per a 21 places d'agent de la Policia Local a Borriana
  • Més de 200 persones es van presentar inicialment a les proves que van començar al febrer per a cobrir una bona part de les places vacants en la plantilla d’aquest servei municipal

MÉS FOTOS
Finalitza el procés selectiu per a 21 places d'agent de la Policia Local a Borriana - (foto 2)

Aquesta setmana ha finalitzat, amb la prova de valencià, el procés selectiu per a la provisió de 21 places d'agent del cos de Policia Local de Borriana, segons ha informat l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont.

Encara que el consistori inicialment va convocar set places, el procediment ha permès incorporar les vacants produïdes fins a la seua conclusió, amb la inclusió prèvia de les places a la corresponent Oferta d'Ocupació Pública.

Amb aquest procés d'ocupació pública, l'Ajuntament pretén cobrir les vacants dels agents de la plantilla de Policia Local que recentment s'han acollit al règim de jubilació anticipada previst per la normativa de la Seguretat Social. Una reivindicació molt antiga que ha permès la jubilació dels agents als 59 anys.

De fet, segons ha explicat el cap de la Policia Local de Borriana, Raúl Amat, una vintena d'agents de la plantilla de Borriana, la totalitat dels quals han complit l'edat, s'han acollit sense excepció a aquest benefici, la qual cosa a judici seu, “lògicament, ha generat una reducció temporal d'efectius que fins ara es cobrien amb la realització d'hores extraordinàries i ara es vorà pal·liada amb la incorporació dels nous agents”.

Amb aquesta important incorporació d'agents, oficials i inspectors, es pretén estabilitzar la plantilla per a dotar de major seguretat la ciutat, que enguany afronta novament altres reptes com la Vuelta ciclista a Espanya en què Borriana acull un final d'etapa, i una nova edició de l'Arenal Sound, que enguany arribarà amb una plantilla notablement reforçada.

A més, aquesta convocatòria de places coincideix en el temps amb un altre procés de promoció interna d'ascens a la categoria d'oficial, amb la finalitat de reforçar l'escala de comandament, que recentment s'havia vist completada amb la incorporació, a través d’un procés de millora d'ocupació, de 3 inspectors, assolint la fita històrica de la incorporació de la primera dona de la història a la categoria d'inspectora de la Policia Local de Borriana.

Tal com ha valorat el cap de la Policia Local, suposa “un important recolzament per al cos policial, que es vorà reforçat en les seccions operatives com ara Atestats, Grup de Seguretat i Resposta a les Emergències i Prevenpol o policia preventiva de proximitat, amb la consegüent millora en la capacitat d'organització i resposta”.

Cal recordar que al voltant de 200 persones es van presentar inicialment a les proves que van començar al mes de febrer, concretament el dia 7, per a “cobrir bona part de les places vacants en la plantilla del servei municipal i, amb això, millorar la realització del seu treball”.

Així mateix, ha indicat que encara que l'inici del procés es va demorar per diferents vicissituds administratives que van complicar la tramitació en els últims mesos, “una volta superats els diferents tràmits, nomenat el tribunal i comprovada la documentació aportada pels més de dos-cents aspirants, les proves s'han pogut desenvolupar sense contratemps i finalitzar en 4 mesos escassos”.

Pujar