elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Efectius de seguretat atenen les incidències per la rebentada humida al sud de Castelló

Efectius de seguretat atenen les incidències per la rebentada humida al sud de Castelló
  • Retirada d'arbres, parets tombades, una fuita de gas o una vaja arrancada d'un terrat, les principals conseqüències del temporal que ha assotat la Plana Baixa

Bombers del Consorci Provincial de Castelló, Policia Local, brigada i la USECIC de la Guàrdia Civil treballen per a retornar la normalitat a les poblacions afectades per la rebentada humida que ha castigat severament Borriana, amb vents de 132 km/h, Nules o Les Alqueries.

Fonts de la Benemèrita han explicat que a conseqüència dels efecte del temporal, un carrer roman tallada i assegurada per la USECIC per una vaja que ha sigut arrancada pel vent d'un terrat i ha quedat completament penjada d'uns cables.

Així mateix, han actuat en el trencament d'una canonada exterior que ha provocat una fuita de gas, encara que no ha sigut necessari desallotjar cap immoble.

També el Consorci Provincial de Bombers de Castelló han tingut -i continuen tenint quan estem escrivint aquesta notícia- molta faena.

Sis dotacions de bombers, una unitat de bombers forestals de la Generalitat Valenciana i una unitat de comandament del Consorci treballen en els diferents serveis pendents per a atendre les conseqüències del temporal.

En concret s'han atés molts serveis per retirada d'arbres a Borriana, estructures, parets tombades pel vent i tres incendis en dos edificis i en una empresa originats per possible caiguda de llamps.

Des de la rebentada humida, els bombers han atés més de 60 serveis, encara que afortunadament no cal lamentar cap persona ferida.

I és que en tot just un quart d'hora s'ha desfermat una tempesta històrica amb vents huracanats. Els carrers de Borriana s'han convertit en rius, era pràcticament impossible circular, el vent ha bolcat arbres en diverses zones com la carretera fins a Les Alqueries, el parc Calatrava o un imponent ficus en el Pla.

Pujar