elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Dotze municipis valencians competeixen per veure qui recicla més envasos

Dotze municipis valencians competeixen per veure qui recicla més envasos
  • Ecoembes llança la campanya ‘El repte del reciclatge’ i el guanyador s'emportarà 6.000 euros per a l'ONG que decidisca

Reciclar es convertirà per a dotze municipis de les províncies de Castelló i València en una oportunitat per a cuidar l'entorn però, també, per a realitzar una acció social atés que el que més recicle guanyarà 6.000 euros que donarà a una ONG de la seua localitat.

Aquesta iniciativa s'emmarca dins de la campanya d'Ecoembes ‘El repte del reciclatge’ que recorrerà l'Alcora, Borriana, Almassora, Onda, Segorbe, Sagunt, Oropesa, Benicarló, la Vall d'Uixó, Vinaròs, Nules i Vila-real.

En què consisteix la campanya?

A través del repte del reciclatge, des d'aquest 21 de febrer fins al 4 d'abril, cada municipi ha de fomentar el reciclatge d'envasos en el contenidor groc amb el repte d'incrementar en un 10% els envasos reciclats respecte al mateix període de l'any anterior.

Entre els quals aconseguisquen superar la barrera del 10%, s'analitzaran els quilos per habitant i el que més quantitat haja recollit en els contenidors grocs, rebrà com a premi 6.000 euros per a donar-los a una ONG.

En el cas de Borriana, l'alcaldessa, Maria Josep Safont, ha indicat que s'aportarà a la Fundació Le Cadó i per part seua, l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha indicat que es donarà a Conquistant Escalons i la Fundació Ateneu.

Cal assenyalar que tots dos alcaldes han sigut presents en la presentació de la campanya a l'Ajuntament de Borriana.

Col·laborar amb l'entorn, el medi ambient i el planeta

Des d'Ecoembes han explicat que aquest repte és “una manera de col·laborar amb la cura de l'entorn, el medi ambient i el planeta”.

El subdirector general de la conselleria de Medi Ambient ha explicat que “els residus ja no són residus, són recursos” i la finalitat és “arribar al rebuig en abocador del 30% i per a això la recollida selectiva ha de ser de qualitat i a través dels contenidors és més efectiva”.

Safont: “La campanya és una competició en positiu”

L'alcaldessa de Borriana ha assegurat que “la campanya és una competició en positiu” a la qual cal implicar la població més jove perquè “si no se separa en origen, la despesa mediambiental el pagaran els nostres fills i nets. La part econòmica la paguem nosaltres”.

Benlloch: “El reciclatge és una opció legal i moral”

Per part seua, l'alcalde de Vila-real i vicepresident del consorci C1, José Benlloch, ha assenyalat que “els ciutadans no som conscients d'aqueix repte que tenim” perquè “el reciclatge no és una opció" atés que “des de la llei de 2022 ens marca un full de ruta que estem dissenyant dins dels objectius del desenvolupament social i la necessitat de cuidar el planeta”.

Per al primer edil vila-realense, “la necessitat del reciclatge i la reutilització és una opció legal i moral”.

Pujar