elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un convent de Borriana es converteix en un centre de salut mental

Un convent de Borriana es converteix en un centre de salut mental
  • El centre contractarà a mig centenar de persones quan estiga a ple rendiment

Un convent de Borriana es convertirà en un centre de salut mental. Es tracta de l'antic edifici de les Dominiques en la plaça de les Monges, on s'inaugurarà el nou edifici.

Concretament, les noves instal·lacions del Grup Insoeme que naix en la capital de la Plana Baixa se situaran en l'espai que ocupava la residència de les monges.

Pablo Ribes, un infermer de Borriana que treballa a l'Hospital Provincial de Castelló, és l'autor d'aquest projecte que ara comença a fer els seus primers passos.

“Cercàvem un edifici per tota la província i la casualitat ha sigut que l'hem trobat en la meua pròpia ciutat”, explica Ribes.


Ribes explica la coincidència que les religioses, que van eixir de l'edifici en l'estiu de 2021, cercaven comprador per a l'edifici abans d'anar-se a la seua nova ubicació a Oriola.

El centre necessitarà anirà contractant personal conforme entren els interns i quan estiga al 100% amb els 80 usuaris vivint en el convent, s'espera contractar a 45 o 50 persones de diferents perfils: Infermers, psicòlegs, cuidadors, educadors, zeladors o terapeutes ocupacionals.

Quant al nom de l'edifici ,serà CEEM Sant Martí de Porres, en honor a aquest sant que tenia el seu altar en el convent i pel qual hi ha gran devoció en el municipi.

Per alguna cosa serà que al convent se'l coneixia popularment com la ‘Casa del beatet’ (en referència al sant quan encara no era sant), com ha recordat l'alcaldessa, Maria Josep Safont, que ha assenyalat que aquest és un centre “molt necessari per a Borriana”.

La idea és crear un centre comunitari, obert i flexible, integrat dins del nucli urbà per a acabar amb l'estigmatització del col·lectiu.

De fet, en la presentació han recordat que només un 1% dels actes violents els produeixen aquestes persones, mentre que reben un 10% de tots els atacs des produeixen.

Així, s'ha cercat una ubicació cèntrica, en lloc dels antics centres allunyats de les ciutats, perquè es poden relacionar, fer vida social i no quedar “enclaustrats” en un edifici solitari. Així, se cercarà la rehabilitació psicosocial per a pacients que estiguen en fase estable.

MÉS FOTOS
Un convent de Borriana es converteix en un centre de salut mental - (foto 2)
Un convent de Borriana es converteix en un centre de salut mental - (foto 3)
Un convent de Borriana es converteix en un centre de salut mental - (foto 4)
Pujar