elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Consorci del Millars disposarà de seu electrònica

El Consorci del Millars disposarà de seu electrònica

  La Junta Directiva del Consorci del Millars ha celebrat una nova Junta de Govern a Vila-real en la qual, a més de l'alcalde, José Benlloch, que ha encapçalat la reunió, han participat també l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i per primera vegada després del canvi de govern, la nova primera edil d'Almassora, Merche Galí, així com els regidors i tècnics de medi ambient dels municipis que formen part de l'ens i representants de la Diputació de Castelló.

  La trobada ha servit per a aprovar dos punts de gran interès per a l'ens, com són la creació d'una seu electrònica i d'un segell d'òrgan, que serviran per a modernitzar i digitalitzar qualsevol gestió per part de la pròpia Administració i també per part dels ciutadans.

  El primer acord arriba després de detectar la necessitat de facilitar els tràmits i adaptar-se a les noves exigències tecnològiques. D'aquesta manera, la seu electrònica serà accessible tots els dies de l'any i en ella es faran públics i s'actualitzaran totes les informacions, procediments i actuacions que siguen d'interès públic i que es consideren rellevants per a garantir la transparència de la seua activitat, tals com a informació institucional, organitzativa i de planificació, informació de rellevància jurídica –com a ordenances o reglaments- i informació econòmica, pressupostària i estadística.

  Aquesta eina està previst que entre en funcionament el 29 de juny i es podrà accedir a través d'http://consorciriumillars.sedelectronica.es. En la mateixa línia, la Junta Directiva també ha aprovat la creació d'un segell d'òrgan, que facilitarà la signatura electrònica i permetrà l'expedició automàtica de rebuts de presentació pel registre electrònic de l'Administració, així com la realització de tot tipus d'actuacions automatitzades, a més del fullat automàtic d'expedients electrònics, l'emissió de còpies autèntiques de documents o la seua digitalització, en cas de trobar-se en paper, així com l'expedició de notes simples, entre altres tràmits.

  A aquestes dues actuacions se suma l'aprovació del pressupost per a la substitució del clos rústic de l'assut del Termet (Vila-real) i el dels Reballadores (Almassora), a càrrec d'una empresa que treballa amb un innovador material compost per plàstics reciclats que, a més de ser completament ecològic, inert i ignífug, no requereix de cap manteniment i s'assembla en gran mesura a les barres de fusta amb les quals es realitzen les tanques. Es tracta d'un producte que exerceix un menor impacte ambiental i que, tal com s'ha explicat en la Junta Directiva, s'aplicarà, de manera experimental en tots dos punts del riu Millars per a comprovar el resultat que ofereix i, en cas de funcionar, es procedirà a aplicar en molts altres punts de l'àrea. El cost total és de 2.422 euros amb IVA inclòs, similar al que costen les pròpies tanques de fusta.

  Finalment, l'ens ha acordat renovar el servei de comunicació per a seguir difonent la tasca que realitza el Consorci del Millars periòdicament i per a fomentar entre la població el coneixement del paratge i de les activitats que s'organitzen i també per a mantenir el contacte amb la comunitat científica, de manera que es possibilite la divulgació dels continguts científics i els diversos estudis que es realitzen sobre el riu que passa per les tres localitats.

  Pujar