2 de desembre de 2020 2/12/20

Compromís proposa la creació d'una Comissió Permanent de Seguiment de l'estat de neteja de la platja

Compromís proposa la creació d'una Comissió Permanent de Seguiment de l'estat de neteja de la platja - (foto 1)

  El passat plenari de l'1 de desembre, al torn de participació ciutadana, un veí de Borriana va exposar la necessitat de netejar la platja durant els mesos de temporada baixa per a mantindre un litoral sense residus contaminants, darrere la qual Compromís per Borriana ha proposat al seu Grup Municipal la creació d'una Comissió Permanent de Seguiment de l'estat de neteja de la platja que estudie i promoga les possibles accions a realitzar.

  Dins del seu torn de paraula, el ponent va fer una exposició, acompanyada d'un ampli reportatge fotogràfic, de la quantitat de brutícia que s'acumula al nostre litoral com a conseqüència de la falta de neteja durant els mesos considerats de temporada baixa, en els quals els serveis es redueixen al mínim.

  Durant la seua intervenció va mostrar una borsa amb diversos residus, com són vidres trencats, gots de plàstic, puntes de cigarret, papers, etc., els quals, en innumerables ocasions, ell mateix junt amb altres companys, es dediquen a arreplegar per la falta de serveis municipals que s'encarreguen d'aquesta tasca.

  A la finalització del plenari i com a conseqüència d'aquesta denúncia, el Secretari Local de Compromís per Borriana, Josep Nos, ha proposat al Grup Municipal de Compromís a l'Ajuntament la creació d'una Comissió Permanent de Seguiment de l'estat de neteja de la platja, que estudie i promoga les possibles accions a realitzar.

  La comissió hauria d'estar formada almenys pel Regidor de Turisme, el Regidor de Medi ambient, el Regidor de Via Pública i Poblats Marítims i el Regidor de Participació Ciutadana, en la qual també seria convenient la participació del veí que va fer la denuncia al plenari o algú en representació seua, així com la Confraria de Pescadors, L'Escola de la Mar, El Club nàutic, L'Empresa de gestió de les drassanes, etc.

  Així mateix, Josep Nos, considera que "el valor ambiental i paisatgístic de la nostra platja és un bé que tenim l'obligació de cuidar permanentment, tant per responsabilitat mediambiental, oportunitats turístiques no estacionals, o bé per la necessitat de generar les condicions adequades perquè els esdeveniments d'indole esportiu actuals o possibles tinguen com a referent al nostre litoral."

   4 comentaris
  Otro vecnio
  Otro vecnio
  05/12/2016 08:12
  Buen venicno

  La cuestión es, el vecino no cobra, lo que hace y lo que dijo le honra como ciudadano cívico, un aplauso para el. Los concejales cobran tanto los del gobierno, como los de la oposición ¿No les cae la cara de vergüenza? que un vecino les tenga que decir lo que es palpable y visual. Ustedes están para que todo funcione correctamente no para que les digamos los vecinos lo que tienen que hacer. Alguien sobra o ustedes que cobran sin hacer sus deberes o nosotros los vecinos hartos de mandatarios con dejación en parte de responsabilidades. Paseense un poco más por su ciudad y verán carencias.

  Pujar