elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís critica que Borriana organitze una conferència de la RACV, "una associació que no té cap oficialitat"

Compromís critica que Borriana organitze una conferència de la RACV, "una associació que no té cap oficialitat"
  MÉS FOTOS
  Compromís critica que Borriana organitze una conferència de la RACV, "una associació que no té cap oficialitat" - (foto 2)

  "La gestió cultural a Borriana enfronta una situació molt preocupant a causa de la falta de direcció i supervisió per part de l'alcalde, del PP, la qual cosa permet una sèrie de decisions lamentables a càrrec de Vox”, ha lamentat el portaveu de Compromís per Borriana, Jorge Alarcón, ja que “esta situació s'ofén amb la promoció enganyosa relacionada amb l'Escola "Superior" d'Estudis Valencians i el seu supòsit director”.

  Alarcón ha explicat que la subvenció de 3.000 euros a la Reial Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV), “una organització amb postures secessionistes lingüístiques cap al valencià, representa un atac directe i un desafiament a la postura política dels socis majoritaris de govern del regidor de VOX”.

  El portaveu valencianista ha destacat que la Reial Acadèmia de Cultura Valenciana, “coneguda per les seues postures contràries a l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, es beneficia així de fons públics sota la mirada impassible dels seus socis. El que venia a reduir els quiosquets, ha muntat un per a ell”.

  A més, Alarcón ha assenyalat que “esta situació posa de manifest que el regidor de Cultura no té cap problema a trepitjar el criteri dels seus socis de govern i, concretament, a la Regidor de les Llengües Oficials de la Comunitat Valenciana", atés que el PP ha fet costat al valencià normatiu i a les “Normes de Castelló".

  Ara, en la programació cultural de l'Ajuntament, s'organitza una conferència sobre Jaume I de José Vicente Gómez Bayarri com a "director de l'Escola Superior d'Estudis Valencians de la Reial Acadèmia de Cultura Valenciana". “Esta suposada Escola pot ser qüestionada per la seua legitimitat com a institució d'educació superior, donada la falta d'acreditació pels estàndards necessaris per a ser reconeguda oficialment com a part del sistema educatiu superior a Espanya”, ha lamentat Alarcón.

  El regidor de Compromís ha apuntat que “ja està bé de deixar-li fer a una persona que no té la menor preocupació sobre la integritat i honor de la nostra ciutat”. A part, Compromís expressa la seua preocupació davant la possibilitat que l'equip de govern promoga informació no veraç, la qual cosa creuen que "posa en dubte la competència de l'administració local en la gestió cultural".

  Finalment, Alarcón ha demanat “responsabilitat a l'alcalde” i insta “un canvi radical en la gestió, proposant la destitució del regidor de cultura perquè la ciutat deixe de ser el focus d'atenció estatal per les decisions tan esbiaixades i extremistes, i que es garantisquen polítiques inclusives i veraces amb la cultura i història de Borriana”.

  Pujar