26 de setembre de 2020 26/9/20

La Carretera del Port obrirà al trànsit per al cap de setmana de Falles

La Carretera del Port obrirà al trànsit per al cap de setmana de Falles - (foto 1)
  • Després de la visita realitzada pels representants municipals, es confirma que l'obra estarà completa per a les properes dates de Pasqua

MÉS FOTOS
La Carretera del Port obrirà al trànsit per al cap de setmana de Falles - (foto 2)
La Carretera del Port obrirà al trànsit per al cap de setmana de Falles - (foto 3)

El projecte de renovació total del vial d'unió entre Borriana i el Port estarà finalitzat al voltant de la celebració de les festes de Pasqua, segons s'ha pogut confirmar durant la visita a les obres que han realitzat diversos representants municipals. I no només s'ha establert una data de finalització del projecte, sinó que com ha confirmat l'edil de Via Pública i Poblats Marítims, Vicent Aparisi, "anem a poder obrir la circulació al trànsit durant la propera setmana, ja que volem que els dies de Falles amb major afluència de visitants, la nova comunicació de dos carrils entre el Port i el centre històric estiga llesta". Al seu costat, els tinents d'alcalde, Vicent Granel i Christopher del Moral, van prendre bona nota sobre l'evolució dels treballs que s'han accelerat notablement durant les últimes setmanes. Segons van poder confirmar durant la comprovació de l'avanç de les obres, "abans d'acabar la setmana estarà completament acabat el treball d'asfaltat del vial, i entre el dilluns i el dimarts la direcció d'obra ens ha confirmat que també quedaran liquidades les labors de pintat de la via, amb el que per al cap de setmana de les Falles, el vial estarà obert a la circulació rodada".

D'aquesta forma, els representants municipals van poder recollir tota la informació oferida pels encarregats dels treballs d'asfaltat i pel mateix arquitecte municipal, i van confirmar que "les zones del carril bici i de vianants també porten un molt bon ritme d'execució i esperem que en les properes setmanes es puguen acabar de definir amb el pintat especial que servirà per a la diferenciació de cadascun d'ells". Així, el carril bici quedarà marcat amb color gris i groc, mentre que la zona per a vianants serà de color verd i la separació quedarà perfectament clara.

A més, els mateixos encarregats de l'explicació tècnica durant la visita, han confirmat que de no haver-hi inconvenients o retards obligats per la climatologia, s'espera que per a l'època de Pasqua l'obra estiga finalitzada, i tal com va assenyalar Aparisi "siga una realitat després de tants anys de reivindicacions veïnals ignorades, que definitivament van ser escoltades el passat any per l'actual equip de govern que convertirà en una realitat la renovació total del vial entre Borriana i el Port".

Finalment, també es va detallar que amb l'avanç dels treballs "van sorgint algunes labors extra que esperem que no retarden l'obra, com la inclusió de més embornals per evitar acumulacions d'aigua". Segons va explicar el mateix Aparisi "cal recordar que el finançament d'aquesta reclamació històrica a la nostra ciutat corre a càrrec del mateix consistori i de la Generalitat Valenciana, amb una inversió al cinquanta per cent, la qual cosa demostra que del diàleg, el treball conjunt i l'esforç per millorar les nostres infraestructures, acaben derivant-se projectes tan importants per a la nostra ciutat com aquesta obra".

 17 comentaris
Burrianense
Burrianense
15/03/2017 08:03
Hacer por hacer

Para hacer cosas inservibles mejor no hacer nada, en 6 meses ya estará desfasado.

Pujar