16 de gener de 2021 16/1/21

Caixa Rural Burriana creix un 2,2% en 2019

Caixa Rural Burriana creix un 2,2% en 2019 - (foto 1)
  • L'entitat ha celebrat aquest divendres la seua Assemblea General amb les garanties sanitàries necessàries

Galeria de fotos
Assemblea Anual Caixa Rural
Assemblea Anual Caixa Rural
Videos
Presentació Comptes Anuals Caixa Rural Burriana 2019
Presentació Comptes Anuals Caixa Rural Burriana 2019
MÉS FOTOS
Caixa Rural Burriana creix un 2,2% en 2019 - (foto 2)
Caixa Rural Burriana creix un 2,2% en 2019 - (foto 3)
Caixa Rural Burriana creix un 2,2% en 2019 - (foto 4)

Caixa Rural Burriana va tancar 2019 amb un balanç positiu, aconseguint els 205.193 milers d'euros, un 2.2% més respecte a l'exercici anterior. Així ho ha explicat la seua directora General, Isabel Ferrer, en declaracions a elperiodic.com després de la celebració de l'Assemblea General Ordinària. L'acte s'ha celebrat en la seua seu social però s'ha hagut d'adaptar a la ‘nova normalitat’ i per això s'han adoptat totes les mesures de seguretat exigides per la situació sanitària.

Isabel Ferrer ha exposat els comptes anuals de l'exercici 2019, en el qual es va registrar un creixement positiu del balanç i del negoci, degut en gran manera a la bona evolució dels recursos de balanç i al creixement en el nombre de clients i socis, enfortint els recursos propis de l'entitat. La directora general va destacar que l'entitat presenta un balanç sanejat, taxa de mora del 4.7% inferior a la mitjana del sector, i està preparada per a donar cobertura financera a la població de Burriana tant quant a depòsits i serveis com al que concessió de préstecs i crèdits es referisca.

El president de l'entitat, Eduardo Salas, ha destacat que el resultat de 2019 deduïda la dotació per a impostos, va aconseguir els 476 milers d'euros, ”que permetran enfortir els fons propis i satisfer la contribució al fons d'educació i promoció cooperativa”. 
Liderats per la comercialització de fons d'inversió amb un increment interanual del 38,7%, els recursos fora de balanç van pujar a 17.164 milers d'euros, Un 22% més que l'any anterior.

La cartera creditícia és fonamentalment minorista, destinada a finançament d'habitatge, operacions de consum i xicotets negocis. 
Els actius dubtosos de la inversió creditícia van intensificar el seu ritme de descens respecte a el
exercici anterior fins a situar la taxa de morositat en el 4,7%, nivell inferior a la mitjana sectorial. L'entitat compta amb un fons de cobertura de préstecs i bestretes del crèdit a la clientela de 4.693 milers d'euros, donant lloc a una taxa de cobertura del 100.4%, enfront del 88% de l'any anterior.


El capital social va registrar un creixement interanual del 30,4%, elevant la seua xifra fins a els
3.626 milers d'euros, gràcies a la confiança de 5.754 socis.i 18.257 clients. Caixa Rural Burriana disposa de tota la tecnologia necessària per a atendre on line totes les necessitats financeres, així com 3 oficines en la població per a l'atenció personalitzada.

Un servei essencial durant el confinament

Caixa Rural Burriana ha estat treballant durant els mesos més durs de la pandèmia a l'ésser un servei essencial: “Hem tramitat moratòries, préstecs covid i hem atés totes les necessitats dels clients”, ha explicat a aquest digital Isabel Ferrer, qui també ha agraït que en tot aquest temps els clients hagen complit les mesures de seguretat. “Gràcies a que portaren màscares, que respectaren les cues i mantingueren les mesures sanitàries, els treballadors hem estat protegits”.

Pujar