elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El pas d'un caça sobresalta als veïns de Borriana

El pas d'un caça sobresalta als veïns de Borriana
  • Avions militars han passat a baixa altura sobre la població

Un baluern ha sobresaltat aquest dimecres a la vesprada als veïns de Borriana, que han eixit a les seues finestres i han mirat al cel cercant l'origen d'aquest so.

Es tractava del pas de dos caces militars de l'Exèrcit de l'Aire espanyol, que han volat a baixa altura sobre la població, com han pogut comprovar molts burrianenses.

No és habitual el pas d'aquestes aeronaus a tan baixa altura, però a vegades es realitzen maniobres militars sobre el cel castellonenc. En aquesta ocasió, s'ha tractat de dos caces bombarders EF-18 Hornet, un avió que es troba en les bases aèries de Saragossa i Torrejón de Ardoz. Aquest avió militar pot aconseguir els 1915 km/h i ascendir a una velocitat de 254 m/s.

Segons testimonis presencials, els avions provenien de la mar i han sobrevolat Borriana i Les Alqueries, on també s'ha sentit l'estrèpit.

Un succés similar va ocórrer l'any 2021, quan un caça que va sobrepassar la velocitat del so va generar una explosió sònica que va poder ser sentida en tot Castelló i València.

Pujar