elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un burrianense en estat vegetal per complicacions durant una operació a Suïssa

Un burrianense en estat vegetal per complicacions durant una operació a Suïssa
  • La família de Kiko ha llançat un crowfunding per a costejar els tractaments

El 15 de desembre de 2022 va canviar la vida de Juan Francisco Aparicio Más (Borriana, 1973) i de la seua família. Aquest burrianense de tan sols 50 anys va ser intervingut en el Universittätsspital Zürich (Suïssa) d'una cirurgia maxil·lofacial, una “senzilla intervenció mèdica” que va derivar en complicacions que han portat a Kiko a l'estat completament vegetatiu en el qual es troba a causa del dany cerebral patit a conseqüència d'una falta massiva d'oxigen en el cervell, més coneguda com a encefalopatia hipóxico-isquèmica.

En els últims mesos han aparegut múltiples malalties com a pneumotòraxs, infecció, embòlia pulmonar, infecció bacteriana i una pneumònia.

Malgrat tot, la seua dona i el seu fill tenen esperances en la recuperació de Kiko. No obstant això, necessiten diners per a costejar les despeses i seguir amb la rehabilitació i tractaments addicionals perquè “per desgràcia, el segur no cobreix totes les despeses i el procés per a obtindre el certificat d'incapacitat permanent requereix molt temps i recursos”.

Per a això, la seua família ha llançat una campanya per a recaptar fons a través de Gofundme. L'objectiu és aconseguir 50.000 francs suïssos (que equivalen a més de 51.000 euros), fins al moment han aconseguit 6.831 euros a través de 110 donatius.

Kiko s'enfronta a complicacions

Com a conseqüència, aquest burrianense va patir hipòxia a causa d'una resposta inflamatòria postquirúrgica després de la intervenció, se li va practicar una traqueotomia amb retard, la qual cosa li va portar a una parada cardíaca i finalment al coma. A més, després de diversos procediments, va obrir els ulls, però els exàmens complementaris van mostrar que el seu cervell havia quedat greument afectat i el seu pronòstic és molt dolent segons els metges especialistes.

Va ser ingressat en el "Stadtspital Zürich Triemli" per a rehabilitació neurològica, traslladat a la clínica de rehabilitació "Rehaklinik Bellikon" i traslladat de nou al Spital Waid. Després de tots aquests mesos de teràpies i rehabilitació (fisioteràpia, ergoteràpia, teràpia de disfàgia), i segons els últims resultadosno hi ha progressos en el pacient per la qual cosa va ser traslladat al Gesundheitszentrum für dones Alter Gehrenholz, on està sent tractat actualment.

Pujar