elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Burriana culmina aquest divendres els seus actes en honor a Sant Josep

Burriana culmina aquest divendres els seus actes en honor a Sant Josep
  • La Missa Fallera, una reduïda ofrena i espectacles de pirotècnia seran els protagonistes de la jornada

MÉS FOTOS
Burriana culmina aquest divendres els seus actes en honor a Sant Josep - (foto 2)
Burriana culmina aquest divendres els seus actes en honor a Sant Josep - (foto 3)
Burriana culmina aquest divendres els seus actes en honor a Sant Josep - (foto 4)

La Missa Fallera, una reduïda i controlada ofrena floral i espectacles de pirotècnia seran els protagonistes a Burriana de la jornada de demà divendres, dia de Sant Josep, en què culminen les activitats preparades, per a “mantindre encesa la flama d'una commemoració històrica i patrimonial”, segons ha assenyalat la regidora de Falles i presidenta de la Junta Local Fallera, Sara Molina.

La missa fallera prevista a les 12 hores comptarà amb la presència dels màxims representants de totes les comissions, de les Reines falleres de Burriana, Elena Pastor i Julia López, de les respectives corts d'honor i de les autoritats municipals.

En acabar la cerimònia religiosa, i vestits de particular, les persones assistents a la litúrgia que ho desitgen realitzaran, ordenadament i amb les mesures sanitàries que corresponen, una ofrena de flors sota el tapís instal·lat en la basílica d’El Salvador en honor a la Marededeu de la Misericòrdia, per a seguidament gaudir d'una xicoteta disparà.

Moltes persones del municipi ja s'han acostat a conèixer el tapís amb la magnífica recreació dissenyada per l'artista Juan Dualde confeccionada seguint la tècnica habitual amb paper de seda, i també són molts i moltes les que han fet la seua particular ofrena amb flors al tapís instal·lat en la façana de la Basílica d'El Salvador.

El mateix dia 19, a les 14 hores, es llançarà una mascletà aèria amb tres ubicacions simultànies, per a poder seguir-la des de casa, i a les 22h un total de 19 castells de focs artificials il·luminaran el cel borrianenc des de cadascun dels emplaçaments on s'hauria plantat cada falla en un exercici faller normal. Una forma, segons el parer de Sara Molina, de “reivindicar la festa, amb dos dels elements més importants i representatius, la llum i la pólvora”.

Cal recordar que l'Ajuntament i la Junta Local Fallera, després de descartar la celebració de les Falles de 2021 del 15 al 19 de març, van decidir organitzar una sèrie d'activitats, per a recordar en certa forma la que hauria d’haver estat la Setmana Fallera de 2021, tot seguint el protocol de protecció i seguretat contra la Covid, i també subjecta a l'evolució de la situació epidemiològica de cada moment.

Amb l'homenatge el passat cap de setmana a la Reina Fallera Infantil, Julia López, es va reiniciar l'activitat fallera, i avui tindrà lloc l'obertura de l'exposició de fotografia i llibrets, en la qual es lliuraran els premis als millors llibrets de 2020, i que podrà ser visitada, amb totes les mesures sanitàries en vigor i el control rigorós del compliment, fins a principis d'abril.

Pujar