20 de gener de 2021 20/1/21

Borriana resisteix als tres dies de temporal

Burriana - Lluvias diciembre 2016
Burriana - Lluvias diciembre 2016
  • Durant la jornada del dilluns s'han mantingut tallats per seguretat els accessos al Clot, i els camins del Marjalet i la Ratlla de Nules però no s'ha registrat cap incidència de consideració

MÉS FOTOS
Borriana resisteix als tres dies de temporal - (foto 2)
Borriana resisteix als tres dies de temporal - (foto 3)
Borriana resisteix als tres dies de temporal - (foto 4)
Borriana resisteix als tres dies de temporal - (foto 5)
Borriana resisteix als tres dies de temporal - (foto 6)

El temporal que durant tres dies ha afectat a la totalitat de la zona litoral valenciana no ha deixat incidents destacables a la ciutat de Borriana, malgrat els més de 120 litres registrats durant el cap de setmana i fins a les vuit del matí del dilluns quan s'ha realitzat l'últim recompte de precipitacions. Tal com han informat des de la Policia Local de Borriana que continua amb les labors especials de prevenció i vigilància, tan sols es mantenen tancats al tràfic rodat els accessos al Clot de la Mare de Déu i els camins del Marjalet i de la Ratlla de Nules, que per la seva naturalesa són les dues zones amb majors registres d'acumulació d'aigua, i per tant, es tanquen al pas de vehicles rodats per evitar possibles accidents o estancaments.

El major nombre de precipitacions a la ciutat de Borriana es va produir durant la jornada del dissabte, la qual cosa va obligar a posposar les obres que s'estan duent a terme en el Pont del carrer Major. Tal com ha explicat l'edil de Via Pública de l'Ajuntament de Borriana, Vicent Aparisi, “les labors de segellat en diversos punts del pont exigeixen un assecat de fins a 24 hores, la qual cosa ens va obligar el mateix divendres a detenir els treballs i tornar a obrir el pas de vehicles per a major comoditat i seguretat per a la ciutadania”. Aparisi ha aclarit que “només es detinguen les precipitacions es tornarà a tancar el pas de vehicles, encara que veient l'evolució de les obres, el tall tan sols haurà de realitzar-se durant dues jornades més, sempre depenent de l'evolució del temporal i havent d'esperar al fet que estiga completament sec per poder aplicar la tercera de les capes de material que es necessita per acabar amb la millora”.

Des de la Policia Local de Borriana, i en paraules del seu regidor, Javier Gual, “hem d'agrair el civisme que durant els dies de temporal ha mostrat la ciutadania, ja que atenent a les recomanacions fetes des de mitjans de la setmana passada, ha permès que no s'haja registrat cap incident greu en el conjunt del terme municipal”. Malgrat que les previsions apunten al fet que durant la vesprada de dilluns remetran les pluges i començarà a estabilitzar-se la situació, la Policia Local ha volgut fer arribar a la població diverses recomanacions. Així, han recordat que “la pluja augmenta el risc d'accidents, per la qual cosa cal extremar les precaucions en qualsevol tipus de via. Es recomana portar sempre els llums del vehicle encesos i que en tot moment s'augmente la distància de seguretat per tenir major temps i espai de frenat.

A més, s'aconsella reduir la velocitat en corbes i paviments empedrats, asfalts brillants i capes o grans tolls d'aigua, fang o acumulacions de fulles caigudes, amb l'objectiu d'evitar el temut fenomen de l'aquaplaning”. La Policia tanca les seves recomanacions aconsellant “frenar amb suavitat per evitar el bloqueig de rodes, i en cas de circular a través de grans acumulacions d'aigua, fer-ho circulant en primera, lentament i comprovant l'eficàcia dels frens una vegada superat, encara que si ens trobem amb fases de pluja torrencial, el millor és estacionar el vehicle en un lloc segur i mantenir encesos els llums”. Finalment, cal “tenir especial atenció i respecte per aquells que circulen a peu al costat de les vies de pas de vehicles i així evitar possibles accidents”.

 

Pujar