elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

162 km/h: Borriana ‘rebenta’ el mesurador amb ratxes de vent històriques

Edificio donde se ubicaba la estación meteorológica, aplastada por un árbol
Edificio donde se ubicaba la estación meteorológica, aplastada por un árbol
  • Els tècnics han pogut recuperar ara les dades després que l'estació meteorològica quedara destrossada

MÉS FOTOS
162 km/h: Borriana ‘rebenta’ el mesurador amb ratxes de vent històriques - (foto 2)
162 km/h: Borriana ‘rebenta’ el mesurador amb ratxes de vent històriques - (foto 3)
162 km/h: Borriana ‘rebenta’ el mesurador amb ratxes de vent històriques - (foto 4)

El passat 12 de setembre Borriana va viure una inusitada rebentada humida que en pocs minuts va alçar vents huracanats que es van emportar per davant tot el que van trobar al seu pas.

Deu dies més tard del temporal els tècnics han pogut a la fi recuperar les dades de l'estació meteorològica situada en la zona més assotada pel vent i marca una dada insòlita, de ratxes de vent de fins a 162’5 quilòmetres per hora.

De fet, les dades no s'havien pogut comprovar fins ara ja que els forts vents havien destruït part dels aparells de l'estació meteorològica, en caure un arbre de grans dimensions sobre les antigues escoles de la pedania de Santa Bàrbara, on se situen els mesuradors.

La major ratxa que ha captat aquesta estació de la xarxa d'Inforatge va tindre lloc concretament a les 17.42 hores d'aquell dia, amb vents de direcció sud oest. Unes dades històriques i difícils d'aconseguir en el litoral, on el vent sol bufar amb menys força que a l'interior (consulta ací els rècords de vent de la Comunitat Valenciana).

Concretament, les ratxes de Borriana van ser ocasionades el fenomen conegut com a rebentada humida, una situació de caràcter local i explosiva produïda per una precipitació més que torrencial que, en impactar contra la terra, genera fortes ratxes de vent que provoquen nombrosos danys.

Pujar