elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Borriana neta els embornals "obstruïts durant anys"

Borriana neta els embornals "obstruïts durant anys"
Borriana neta els embornals "obstruïts durant anys"
  • L'Ajuntament procedirà la setmana que ve amb la neteja del llit del riu Anna per a evitar l'obstaculització de l'aigua i els desbordaments

El pla de xoc de neteja integral impulsat per l'Ajuntament de Burriana continua segons el que es preveu amb els treballs d'adequació en els embornals obstruïts durant anys. A més, la setmana que ve es procedirà amb la neteja del llit del riu Anna. Totes dues actuacions tenen per objectiu preparar la temporada de pluges, evitant en la mesura que siga possible les inundacions i desbordaments.

Una part fonamental dins del pla de xoc elaborat per l'Ajuntament juntament amb Fobesa, empresa encarregada dels serveis, recau sobre els embornals, ja que és imprescindible la seua funció d'evacuació d'aigües cap als col·lectors durant els temporals. Per a això, el consistori ha desembossat tots els embornals que ha trobat completament col·lapsats per terra i fins i tot plantes que emergien des del seu interior.

En aquest sentit, també s'ha organitzat per a la setmana vinent la neteja del llit del riu en la zona urbana sobre la qual pot actuar l'Ajuntament, des de l'avinguda Sant Joan Bosco fins al pont de la comissaria de Policia Local. L'actuació consisteix a retirar els canyars i fem acumulat perquè aquesta no siga arrossegada per les pluges fins al Clot de la Mare de Déu i perquè l'aigua puga circular sense obstaculitzar-se en cap punt, podent provocar desbordaments.

Pel que fa als 13 sectors en els quals s'ha dividit el pla de xoc, s'ha completat la neteja en les zones del Plà, Sant Vicent i La Mercé i actualment s'està treballant en la zona marítima de Borriana, el Port, Malva-rosa i Serratella.

“Una de les nostres principals exigències a l'empresa encarregada dels serveis de neteja emmarcats en el pla de xoc va ser l'adequació dels embornals per a fer front a les pluges que es preveuen habitualment a la fi d'estiu i principis de tardor”, ha explicat el regidor de Via Pública, Mario Trullen. “Per a la nostra sorpresa, els embornals es trobaven en unes condicions pèssimes, totalment obstruïts a un nivell que demostra la seua desatenció durant anys”, ha afegit.

Pujar