elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Borriana modernitza la seua imatge cultural

Borriana modernitza la seua imatge cultural
  • El dissenyador local Juan Tirado ha renovat la marca de Borriana Cultura

Borriana ha donat a conèixer hui la nova imatge de la marca Borriana Cultura. Una imatge unificada per a tots els departaments de la regidoria i que busca que la ciutadania identifique totes les activitats culturals de la ciutat.

El regidor de Cultura, Vicent Granel, juntament amb el dissenyador local Juan Tirado Mesado, creador de la nova imatge, han presentat la nova identitat de cadascuna de les seccions que formen el departament municipal de Borriana Cultura.

Sis símbols per a una mateixa marca

D'aquesta manera, una única marca serà la que englobarà a totes les seccions i identificarà a la Regidoria de Cultura en les diferents activitats, tallers o treballs que es facen, diferenciant les seccions de Biblioteca Municipal, Normalització Lingüística, Arxiu, Museus i Programació Cultural, totes englobades en la imatge de Borriana Cultura.

Arxiu: Un cercle que simbolitza la muralla medieval redona que envoltava la ciutat.


Biblioteca: Les línies de text que ordenen l'escriptura dels llibres.


Activitats Culturals: Les línies semicirculars de l'hemicicle de l'una àgora.


Museu: Un quadrat en referència a les vitrines i quadres, contenidors dels objectes museizados.


Normalització Lingüística: Un claudàtor de correcció és l'element central de la seua imatge.


Borriana Cultura: El símbol que unifica a tots els anteriors.


Senzilla i atemporal

Aquesta nova imatge, segons ha explicat Granel, té un clar propòsit, “projectar i divulgar la cultura”. Per això, i amb la finalitat que arribe a tota mena de públic, “s'ha treballat una imatge gràfica sintètica, directa i clara, accessible per a tota la ciutadania”, ha indicat el dissenyador.

Així, a través de la simbologia de les formes i la psicologia del color, cadascun dels departaments posseeix un emblema i color propi que transmet la seua essència i valor, obtenint una marca principal, Borriana Cultura, i cinc submarques.

L'atemporalitat dels emblemes creats ha sigut un dels propòsits determinants en el projecte, ja que s'ha partit de la certesa que la cultura està en constant canvi al costat de la societat que la nodreix. Per això, s'ha cercat una imatge simple, que no envellisca amb el pas del temps.

Una altra qüestió que s'ha tingut en compte és que fóra una imatge adaptable fàcilment tant als suports digitals com als físics.

Granel ha assenyalat la importància que Borriana Cultura comptara amb una imatge diferenciada, “perquè la ciutadania identifique el segell de l'administració pública en l'àrea de Cultura, i que compte amb una imatge més dinàmica, més fresca i nova, que atraga més al públic en general”.

Per la seua banda, Tirado ha apuntat “la necessitat i importància del projecte realitzat, argumentat que la cultura és un valor essencial en la societat. Es tracta d'un pas molt important per al progrés positiu d'aquesta, mostrant a Borriana com una ciutat que aposta per la cultura i el disseny.

En la presentació han estat presents els responsables de cadascun dels departaments de Cultura: Rafael Marañón en la programació cultural, Laura Benages en Normalització Lingüística i Pilar Ramos en l'Arxiu. 

Pujar