elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Borriana inaugura el Centre d'Atenció Primerenca que gestiona COCEMFE

Inauguració CAP Burriana
Inauguració CAP Burriana
  • L'alcalde ha visitat les instal·lacions on s'atén 75 xiquets de 0 a 3 anys

L'alcalde de Borriana, Jorge Monferrer, ha conegut aquest matí de primera mà el Centre d'Atenció Primerenca que està situat en l'avinguda Corts Valencianes i que té un àmbit de cobertura comarcal. Aquest centre va obrir les seues portes el passat mes d’abril.

Inauguració del Centre d'Atenció Primerenca
Inauguració del Centre d'Atenció Primerenca

Els Centres d'Atenció Primerenca són centres específics, de caràcter ambulatori, formats per un equip multidisciplinari que presten, juntament amb la resta dels recursos sanitaris, socials i educatius, una atenció integral als xiquets i xiquetes amb alteracions del desenvolupament o risc que apareguen, a la seua família i entorn.

Actualment aquest centre atén 75 xiquets encara que està previst per a 35 places, no obstant això davant la necessitat existent des de la conselleria de Benestar Social amplien les atencions, segons ha explicat el president de COCEMFE Castelló, Juan Doménech.

“Si hi ha més problemàtica i es necessiten més sessions, la conselleria les amplia”, ha indicat el responsable d'aquesta entitat social que ha sigut l'adjudicatària del servei del CAT de Borriana.

La directora general de Persones amb Discapacitat, Bàrbara Congost, ha assenyalat que aquest centre és “un actiu per a Borriana i tota Castelló perquè les places d'atenció Primerenca són indispensables a la província perquè és l'inici de la vida de les persones i si no es treballa des de ben d'hora és més complicat que es desenvolupen correctament”.

Per part seua, Monferrer ha valorat aquest servei i ha assenyalat que la inauguració oficial permet “donar-los visibilitat i que tothom conega que aquest centre està a Borriana”. L'alcalde ha assenyalat que es tracta d'unes instal·lacions que estan “a l'avantguarda”.

El CAT de Borriana atén xiquets de 0 a 3 anys, encara que per llei aquesta franja d'edat s'amplia fins als 6. “Però prioritzem de 0 a 3 anys”, segons ha explicat Congost.

Pujar