elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Borriana nom Fill Predilecte de la Ciutat a 'Pepet' en un emotiu acte ple de sentiment faller

Borriana nom Fill Predilecte de la Ciutat a 'Pepet' en un emotiu acte ple de sentiment faller
  • La localitat ha retut homenatge a un dels artistes fallers borrianencs més importants i ha tingut paraules de record també per Quino Puig

Galeria de fotos
Acte de nomenament de Fill Predilecte de Burriana a ‘Pepet’
Acte de nomenament de Fill Predilecte de Burriana a ‘Pepet’
MÉS FOTOS
Borriana nom Fill Predilecte de la Ciutat a 'Pepet' en un emotiu acte ple de sentiment faller - (foto 2)
Borriana nom Fill Predilecte de la Ciutat a 'Pepet' en un emotiu acte ple de sentiment faller - (foto 3)

Aquest cap de setmana comencen les Falles 2021 a Borriana i, com a preludi, aquest dissabte ha tingut lloc un acte molt emotiu i ple de sentiment faller com és el nomenament de fill predilecte de la ciutat a Josep Pascual Ibáñez 'Pepet'. Un acte que va haver de suspendre's per la pandèmia fa més d'un any i que per fi ha pogut celebrar-se.

El Teatre Payà ha sigut el lloc escollit per nomenar l'artista faller borrianenc com a Fill Predilecte de la Ciutat. A més, s'ha aprofitat l'ocasió per retre un homenatge pòstum a una altra persona molt estimada i reconeguda en el món de les Falles, Quino Puig, el més important crític i guionista de la història contemporània de la festa.

Cal recordar que a principis de l'any passat 2020, el govern municipal va proposar a tots els membres de la corporació el nomenament com a Fill Predilecte de la Ciutat de l'artista faller borrianenc José Pascual Ibáñez, 'Pepet', referent indiscutible en el món de les falles per el seu enginy, ironia i atreviment, amb el disseny i la construcció de falles amb molt risc però sempre amb un equilibri encertat. La sol·licitud va ser signada per la totalitat de regidors de tots els grups polítics que formen la corporació municipal.

El reconeixement a Pepet, per cert, ha sigut també una espècie d'homenatge a l'escola borrianenc d'artesans i artistes fallers i a tot el que suposa la seua aportació per a Borriana, tant des del punt de vista artístic com econòmic.

Amb aquest acte s'encén la metxa per a les Falles de Borriana que donaran començament aquest diumenge amb l'anunci de la festa. Arriben les falles més esperades pels veïns de Borriana i elperiodic.com us informarà de totes les notícies i novetats de la festa.

Pujar