9 de desembre de 2019 9/12/19

Borriana desactiva l'emergència per inundacions

Borriana desactiva l'emergència per inundacions - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Borriana desactiva l'emergència per inundacions - (foto 2)
  Borriana desactiva l'emergència per inundacions - (foto 3)

  Borriana torna a la normalitat en la circulació i les comunicacions en el conjunt del terme municipal després de gestionar i solucionar els efectes i danys creats pel temporal que durant pràcticament tres dies seguits ha deixat un total de 160 litres per metre quadrat, i que durant el cap de setmana va fer que els serveis municipals hagueren d'allargar fins a la nit les seues jornades de treball per atendre als evacuats de la zona de Sant Gregori. Després de la reunió celebrada a primera hora del matí a l'Ajuntament de Borriana, s'ha desactivat la situació 1 del Pla d'Actuació Municipal per Inundacions que des de divendres passat permaneixia activat a la ciutat. Així, tal com ha informat la Policia Local, i en aquest cas ha concretat la mateixa alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, «pràcticament ja no queda cap zona inundada, i la millor de les notícies és que els vint evacuats que han passat la nit del dilluns a l'edifici Polifuncional del Grau, ja han pogut tornar a les seues cases». I ho han fet després que els mateixos membres de Creu Roja, que durant quatre dies s'han encarregat de coordinar i acollir als evacuats, hagen revisat l'estat dels habitatges a la zona de Sant Gregori.

  Pel que fa a les labors de neteja i adequació, durant el matí els treballadors de Via Pública han tornat fins a la zona de Les Terrasses on han acabat per obrir el tram final del Marjalet i l'accés fins a la mateixa costa, que continuava completament tallat per la gran quantitat de pedres i sorra dipositades després del temporal de mar que fins a ahir va seguir amb força en el litoral borrianenc. El mateix regidor de l'àrea, Vicent Aparisi, ha aclarit que «esperem tindre totalment adequada la zona entre la jornada d'avui i la de demà al matí, el mateix que succeeix a La Serratella, on ha estat l'empresa concessionària de la neteja, Fobesa, qui ha estat treballant durant tot el matí per retirar pedres, roques i terra del carrer Bèlgica, l'últim que quedava afectat pels sediments que ha escopit el mar durant els dos últims dies».

  A més, cal assenyalar que a darrera hora de la vesprada, l'alcaldessa, Maria Josep Safont, participa en una reunió convocada a Moncofa on estaran presents els alcaldes de municipis greument afectats pel temporal com Almenara, Nules, La Llosa o la mateixa Borriana. Després de l'anunci per part del govern central de declarar durant el dimecres la zona afectada com a catastròfica, des de Borriana s'espera que «una vegada més les decisions que es prenguen siguen estructurals i a llarg termini, i no es convertisquen en solucions puntuals com ha succeït fins ara. L'últim temporal ha demostrat, una altra vegada, que si no es pensa a llarg termini i en una actuació global en la part sud de la costa castellonenca, no tardarem en tornar a viure i sofrir les mateixes situacions». Tant Safont, com els representants municipals de Via Pública, Serveis Socials, Policia Local o Seguretat han volgut insistir a “donar les gràcies i l'enhorabona a totes aquelles persones que encara durant la jornada d'avui han seguit treballant per pal·liar els efectes i les conseqüències del temporal, ja que tant la rapidesa en la resposta a l'hora d'evacuar a persones en situacions de risc, com el posterior treball d'adequació i neteja de les zones més afectades han estat dignes de lloança i d'agraïment”.

  ocultar
  Borriana desactiva l'emergència per inundacions
  Pujar