elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Borriana contractarà 13 persones desocupades a través de dos programes de la Generalitat

Borriana contractarà 13 persones desocupades a través de dos programes de la Generalitat
  • Cinc joves a través del programa Empuju 2023 i 8 majors de 29 anys amb l'Explus 2023, s'incorporaran per a 12 mesos en la plantilla de l'Ajuntament

  • Suposa una inversió global que ascendeix a 455.274 euros

L'Ajuntament de Borriana té previst contractar 13 persones que figuren inscrites com a demandants d'ocupació en els espais Labora, gràcies a dos programes per al foment de l'ocupació, Empuju i Explus 3023, de la Generalitat Valenciana.

Es tracta de programes cofinançats per la Generalitat, a través de Labora, i el consistori, amb el suport de la Unió Europea a través del Fons Social Europeu. i suposa una inversió global que ascendeix a 455.274 euros.

L'oferta del consistori abasta diversos oficis i titulacions amb la finalitat de poder donar l'oportunitat a un major nombre de persones desocupades que els permeta obrir-se camí en el mercat laboral.

Així, a través del programa Empuju d'enguany, 5 persones joves menors de 30 anys s'incorporaran durant 12 mesos a la plantilla de l'Ajuntament en les ocupacions següents: 3 Auxiliars administratius, imprescindible tindre titulació del Cicle Formatiu de Gestió Administrativa o de Comerç; 1 tècnic/a en sistemes microinformàtics, imprescindible tindre la titulació del Cicle Superior d'Administració de Sistemes Informàtics, i un periodista, imprescindible grau en periodisme o comunicació audiovisual.

Tindre menys de 30 anys, haver finalitzat els estudis exigits en cadascuna de les ocupacions, estar inscrites en l'espai Labora com a demandant d'ocupació, tindre la fitxa actualitzada amb els estudis finalitzats i les ocupacions sol·licitades, així com estar inscrites en el Programa de Garantia Juvenil, són els requisits per a les persones candidates en aquests llocs.

El cost del programa Empuju ascendeix a 178.253 euros i està cofinançat per la Generalitat Valenciana, que el subvenciona amb 100.6202euros, i l'Ajuntament de Borriana amb una aportació de 77.633,55 euros.

Paral·lelament, a través del programa per al foment de l'ocupació Explus 2023, també amb el cofinançament de la Generalitat Valenciana, es té previst contractar 8 persones majors de 29 anys demandants d'ocupació en els espais Labora.

Les 8 persones majors de 29 anys s'incorporaran durant 12 mesos a la plantilla de l'Ajuntament, en les ocupacions següents: 1 pintor/a amb experiència mínima de 12 mesos; 1 peó/a de cementeri; 1 peó/a d'obra amb experiència mínima de 12 mesos; 2 Auxiliars administratius/ves, imprescindible tindre titulació del Cicle Formatiu de Gestió Administrativa o de Comerç; 1 tècnic/a en integració social, imprescindible tindre la titulació del Cicle Superior en Integració Social; 1 tècnic/a en turisme, imprescindible Grau en Turisme; 1 tècnic/a de museu, imprescindible Grau en Humanitats.

Tindre més de 29 anys, haver finalitzat els estudis exigits en cadascuna de les places, estar inscrites en l'espai LABORA com a demandant d'ocupació, tindre la fitxa actualitzada amb els estudis finalitzats i les ocupacions sol·licitades, així com estar inscrites en el Programa de Garantia Juvenil, són els requisits per a les persones candidates a aquests llocs.

El cost del programa Explus 2023 ascendeix a 277.021 euros, el programa està cofinançat per la Generalitat Valenciana, que el subvenciona amb 154.983 euros, i l'Ajuntament de Borriana amb una aportació de 122.083 euros.

Després de realitzar el corresponent sondeig informàtic i després de comprovar que compleixen els requisits, l'Espai Labora de Vila-real remet a l'Ajuntament de Borriana 3 persones per cada lloc de treball oferit en els dos programes. L'Ajuntament és l'encarregat de realitzar la baremació final d'acord amb els criteris establits per la Direcció General de Labora i publicats en la web <labora.gva.es>.

Pujar