elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Borriana contracta nou persones a través del programa Explus 2022 cofinançat per Labora

Borriana contracta nou persones a través del programa Explus 2022 cofinançat per Labora
  • L'Ajuntament se suma a la iniciativa de la Generalitat d'incentius a la contractació de persones desocupades d'almenys 30 anys d'edat per entitats locals, en el marc del Programa Operatiu del Fons Social Europeu

MÉS FOTOS
Borriana contracta nou persones a través del programa Explus 2022 cofinançat per Labora - (foto 2)

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i la regidora de Polítiques Actives d'Ocupació, Esther Meneu, han donat la benvinguda a les 9 persones que l'Ajuntament ha contractat gràcies al Programa Operatiu del Fons Social Europeu Explus 2022, que durant 12 mesos, del 26 de setembre de 2022 al 25 de setembre de 2023, i a jornada completa exerciran les seues ocupacions en diferents serveis municipals.

En l'acte, han destacat que amb aquesta iniciativa l'executiu municipal, a través de l'Agència de Desenvolupament Local, “contínua apostant pels programes i tallers d'ocupació per a millorar l'ocupabilitat i afavorir la inserció laboral de les persones demandants d'ocupació. Reforçant així el seu compromís amb l'incentiu de l'ocupació i millora de la formació de la ciutadania”.

En aquesta ocasió, l'Ajuntament s'ha incorporat al programa Explus 2022, Avalem Experència Plus, iniciativa promoguda pel Servei Valencià d'Ocupació i Formació, Labora, d'incentius a la contractació de persones desocupades d'almenys 30 anys d'edat per entitats locals, en el marc del Programa Operatiu del Fons Social Europeu.

Amb aquest programa, el consistori ha contractat a jornada completa durant 12 mesos, del 26 de setembre de 2022 al 25 de setembre de 2023, a 9 persones majors de 30 anys que figuren inscrites com a demandants d'ocupació en els Espais Labora de la Generalitat, que ja exerceixen les seues ocupacions en diferents serveis municipals. Concretament, les ocupacions són 1 peó de cementeri, 3 auxiliars administratives, 1 pintor, 2 conserges, 1 tècnica d’animació sociocultural i 1 tècnica en turisme.

Per a la qual cosa, el consistori rep una subvenció de Labora de 165.801 euros euros, a la qual suma una dotació municipal de 114.485 euros. Es tracta d'una actuació cofinançada per la Unió Europea a través del Programa d'incentius a la contractació de persones desocupades d'almenys 30 anys d'edat per entitats locals de la Comunitat Valenciana, en el marc del Programa Operatiu del Fons Social Europeu Plus 2021-2027.

Safont ha posat en valor aquesta iniciativa i ha subratllat la importància que els veïns i les veïnes en situació de desocupació “revisen i actualitzen el seu perfil professional a través de l'opció autoentrevista de la seua fitxa en Punt Labora, ja que és un requisit prioritari per a poder optar a aquesta classe d'ofertes d'ocupació”.

Així mateix, Meneu ha recordat que l'Ajuntament de Borriana ha anat incorporant a més d'un centenar de persones desocupades al llarg de tot l'any en diferents programes d'ocupació, gràcies al finançament dels programes d'ocupació de la Generalitat Valenciana Ecovid, Empuju, Explus i tallers d'ocupació; el Pla d'Ocupació 2022 de la Diputació Provincial, i el programa de foment d'ocupació agrària del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE).

Amb això, han assegurat Safont i Meneu, el govern local “ha espremut les possibilitats de generació d'ocupació captant fons europeus i amb la concurrència a programes de la Generalitat Valenciana, de la Diputació de Castelló i del Govern d'Espanya”.

Pujar