elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Borriana augmenta la vigilància policial després d'un “brutal” enverinament massiu de gats

Borriana augmenta la vigilància policial després d'un “brutal” enverinament massiu de gats
  • Fins a 50 felins han aparegut morts o moribunds per l'atac

MÉS FOTOS
Borriana augmenta la vigilància policial després d'un “brutal” enverinament massiu de gats - (foto 2)
Borriana augmenta la vigilància policial després d'un “brutal” enverinament massiu de gats - (foto 3)
Borriana augmenta la vigilància policial després d'un “brutal” enverinament massiu de gats - (foto 4)
Borriana augmenta la vigilància policial després d'un “brutal” enverinament massiu de gats - (foto 5)

L'Ajuntament de Borriana està a l'espera dels resultats de les necròpsies dels gats morts en la zona als voltants de Sant Joan Bosco – Panderola, el “brutal enverinament massiu dels quals” ha denunciat l'Associació Coordinadora CER per a la protecció felina, que realitza activitats per al control de la població de gats de carrer al municipi amb la captura i l'esterilització.

El regidor de Sostenibilitat Mediambiental, Bruno Arnandis, ha assegurat que si es confirma que és un enverinament massiu “estaríem davant de dos delictes tipificats en el Codi Penal: el d'ús de verí i d'esquers enverinats (article 336) i el de maltractament animal (337)”. Segons denuncia la coordinadora des de fa més d'una setmana no paren d'aparèixer nombrosos gats morts amb símptomes d'enverinament, i la coordinadora lamenta que “no se n'ha pogut salvar cap i són almenys 50 gats els que han aparegut morts o moribunds”, alhora que ha instat les autoritats.

L'Ajuntament ha mantingut una reunió amb representants de la coordinadora CER en què ha participat també la Policia Local de Borriana, i en què d’ha determinat que la Policia Local intensifique la vigilància en les colònies controlades i en els punts que l'entitat considera necessari.

Per a Bruno Arnandis, és necessari “investigar perquè aquest tipus d'actes tan menyspreables no queden impunes, perseguir l'assassinat i el maltractament animal”, al mateix temps ha lamentat que l'enverinament “és una de les formes més cruels de matar, ja que després d'ingerir el verí pateixen dolors i una agonia terrible fins que moren".

L'organització ha denunciat davant del Seprona i a l'Ajuntament els fets, i al mateix temps ha difós en xarxes socials el que ha passat amb un missatge i unes fotos dels fets.

Tant des de l'Ajuntament com des de l'associació demanen col·laboració per a localitzar el responsable o els responsables i remarquen que “estan aniquilant de manera salvatge i atroç els gats d'aquesta colònia”.

No és la primera vegada que fets similars s'han detectat en altres colònies felines controlades. En aqueixa línia, l'Ajuntament de Borriana adverteix els veïns i veïnes que “vigilen i que n’estiguen alerta si deixen eixir els seus gats i mascotes de casa, i al fet que estiguen pendents per si hi ha més gats que emmalalteixen”. Especialment, sol·liciten col·laboració ciutadana per a denunciar davant de la Policia Local o la Guàrdia Civil si algú té informació sobre aquests actes delictius.

Pujar