20 de gener de 2021 20/1/21

Borriana i Almassora compartiran el servei d'autobús a l'UJI

Borriana i Almassora compartiran el servei d'autobús a l'UJI - (foto 1)

  Els ajuntaments de Borriana i Almassora oferiran a partir de l'11 de setembre el servei de transport fins a l'Universitat Jaume I de manera conjunta. Amb aquesta mesura, tots dos consistoris aspiren a incrementar la freqüència de pas i a reduir la despesa en aquesta partida.

  Inicialment, el transport serà gratuït per a l'alumnat, que haurà de dirigir-se a les administracions municipals a fi d'obtenir una targeta que li permetrà utilitzar el servei. L'autobús funcionarà en període de proves fins al 22 desembre, tal com arreplega el contracte signat per les alcaldesses de tots dos municipis, Merche Galí i María José Safont, amb l'empresa que prestarà el servei. Per a aqueixa data, tant Borriana com Almassora comptaran amb els estudis pertinents per realitzar un servei adequat a les necessitats. Els preus que s'aplicaran a partir de l'any nou seran "molt econòmics", i inclouran abonaments mensuals i trimestrals.

  Durant aquest primer trimestre, els dos municipis sufragaran al 50% les despeses del transport estudiantil. En aquest període, Borriana i Almassora també quantificaran "els usuaris que tenim en cada municipi", en paraules del regidor, Vicent Granel, de manera que cada administració contribuïsca en funció dels viatgers que utilitzen el servei. "A partir de 2018, i vist l'estudi realitzat dels mesos de servei, es realitzarà un contracte acord amb les necessitats dels estudiants de Borriana..

  Borriana i Almassora ultimen els detalls per a la creació de les targetes de transport i dels formularis que l'estudiantant haurà d'emplenar per a obtenir-les. Està previst que l'alumnat puga sol·licitar la targeta a principis de setembre, un tràmit per al qual hauran de presentar la documentació que acredite que estan matriculats en algun dels estudis que ofereix la universitat.

  Després de quasi dos anys de tràmits, "l'autobús per als estudiants de l'UJI de Borriana i Almassora serà per fi una realitat a partir d'aquest curs 2017-18". El regidor, Vicent Granel, ha explicat que "perseguíem aquest servei els últims anys, i ara podrem iniciar-lo i saber la necessitat dels nostres estudiants a la universitat. Per la seua part, l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha assegurat que "era necessari fer alguna cosa amb els trajectes que han de fer tants estudiants des de la nostra ciutat a la UJI". L'equip de govern espera que "que la mancança d'aquest tipus de transport, oblidat durant anys i anys pels anteriors governs, quede soterrada amb la posada en marxa del servei d'autobús des de Borriana i Almassora i fins a la universitat".

  Pujar