elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Borriana acull la primera trobada de voluntariat per a donar suport als vaixells de rescat

Borriana acull la primera trobada de voluntariat per a donar suport als vaixells de rescat
  • L'Aurora Grup de Suport ha organitzat aquesta cita en el Port de la capital de la Plana Baixa

MÉS FOTOS
Borriana acull la primera trobada de voluntariat per a donar suport als vaixells de rescat - (foto 2)
Borriana acull la primera trobada de voluntariat per a donar suport als vaixells de rescat - (foto 3)
Borriana acull la primera trobada de voluntariat per a donar suport als vaixells de rescat - (foto 4)
Borriana acull la primera trobada de voluntariat per a donar suport als vaixells de rescat - (foto 5)
Borriana acull la primera trobada de voluntariat per a donar suport als vaixells de rescat - (foto 6)
Borriana acull la primera trobada de voluntariat per a donar suport als vaixells de rescat - (foto 7)
Borriana acull la primera trobada de voluntariat per a donar suport als vaixells de rescat - (foto 8)

El passat cap de setmana l'Aurora Grup de Suport, entitat que dóna suport a les ONG i embarcacions de la flota de rescat civil humanitari al port de Borriana va celebrar la seua primera trobada de voluntariat. Aquesta trobada tenia com a objectiu reforçar la seua estructura i seguir millorant l'atenció a les necessitats de les diverses entitats així com desenvolupar diferents projectes propis.

Projectes entre els quals destaca el CESORMED, una instal·lació de 750 metres quadrats amb magatzems, oficina, taller comunitari, centre d'interpretació i centre de formació. Per aconseguir aquesta equipació d'ací a poc temps mantindran una nova reunió amb la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat de la Generalitat Valenciana, cal destacar que la instal·lació compta amb el suport institucional de l'Ajuntament de Borriana.

L'Aurora Grup de Suport, malgrat la seua recent constitució legal el 14 d'abril d'aquest mateix any, compta amb un múscul social de més de 70 voluntaris i voluntàries de diferents zones de la Comunitat Valenciana, resta de l'estat i alguns internacionals. A més d'una creixent xarxa de donants i col·laboradors de diferents zones del globus.

Aquesta primera jornada presencial va tenir lloc a l'Escola de la Mar de Borriana. Hi van participar gairebé una trentena de persones de diferents procedències, edats i perfils que formen part de l'entitat. En la trobada es van repartir roba identificativa per als membres i voluntaris, es va realitzar una visita guiada per l'interior de la nova embarcació de l'ONG catalana Open Arms, l'OPEN ARMS UN. A més es van celebrar assemblees i reunions de grup de treball per tal d'afermar les bases i millorar les dinàmiques de treball, gestió i creixement de l'Aurora Grup de Suport.

Actualment, el grup de suport col·labora diàriament amb les quatre embarcacions que es troben al port de Borriana, l'anteriorment citat Open Arms Un, Sea Eye 4, Aita Mari i Louise Michel. L'Aurora Grup de Suport amb el suport de les ONG fa créixer la seua aliança amb el comerç local de Borriana i segueix cooperant en el proveïment dels diferents navilis. A més de tota mena de gestions, assessorament mèdic, logístic o d'allotjament.

Recentment, l'entitat ha editat una guia de Borriana i el seu entorn per als centenars de militants, treballadores i voluntàries, majoritàriament internacionals, de les diverses ONG que es donen cita al port de Borriana. A la guia a més de molta informació útil de serveis, emergències, propostes gastronòmiques, d'activisme i culturals, poden trobar gran quantitat de recursos per capitanes, coordinadores de missió i caps de logística.

L'Aurora Grup de Suport i els seus components segueixen treballant intensament perquè el port de Borriana se seguisca consolidant com un referent a nivell internacional i tot un símbol d'activisme i solidaritat.

Pujar