elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Borriana acomiada al mític rodaor i embolador Juan Vicente Montón 'Maraya'

Borriana acomiada al mític rodaor i embolador Juan Vicente Montón 'Maraya'
  • El funeral serà en la basílica del Salvador hui dimarts dia 4 a les 16 hores

El món taurí de Borriana tanca hui una pàgina més de la seua història amb el comiat al seu més reconegut rodaor i embolador. La ciutat s'acomiada hui dimarts 4 d'un dels seus personatges més mítics, Juan Vicente Montón Aguilella 'Maraya', amb el funeral que tindrà lloc a les 16 hores en la basílica d'El Salvador.

Maraya, que portava retirat des de 2010, encara que seguint lligat al món del bou, es va convertir en un mite del bou al carrer per l'estil arriscat i nou que va practicar amb la seua quadrilla de rodaors durant els anys 70 i 80, quan van recórrer les comarques valencianes de punta a punta.

No obstant això, els aficionats més joves ho recorden més per la seua etapa posterior com embolador, a partir dels anys 90, on va destacar per la seua professionalitat i perfecció en el tall de la soga.

Tant des de la Federació Taurina de Borriana com de l'autonòmica han lamentat la seua defunció a causa d'una malaltia pulmonar i han destacat la importància del seu llegat, que molts joves aficionats segueixen hui dia.

Aquesta vesprada els uns i els altres, els vells i nous aficionats, podran acomiadar-se d'aquest mite del bou al carrer en el funeral, al qual assistirà una representació de la corporació municipal i de les federacions taurines local i autonòmica.

Pujar