elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Arriba a Borriana un nou vaixell de rescat que s'utilitzava abans per a proves militars

Arriba a Borriana un nou vaixell de rescat que s'utilitzava abans per a proves militars
  • A la matinada de dimecres va arribar al Port de Borriana l'embarcació Rise Above de l'ONG alemanya Mission Lifeline

MÉS FOTOS
Arriba a Borriana un nou vaixell de rescat que s'utilitzava abans per a proves militars - (foto 2)
Arriba a Borriana un nou vaixell de rescat que s'utilitzava abans per a proves militars - (foto 3)
Arriba a Borriana un nou vaixell de rescat que s'utilitzava abans per a proves militars - (foto 4)

El Rise Above arriba a Borriana per primera vegada amb l'ànim de preparar la seua primera missió després de vint mesos d'adaptació a la seua nova tasca. Cal ressenyar que el canvi de funció del vaixell és paradoxal, pel fet que ha passat de ser un vaixell utilitzat en proves militars a rescatar persones. L'embarcació disposa de 25 metres d'eslora i 6 de màniga, i pot arribar a rescatar fins a 150 persones.

Amb aquest vaixell, ja són vuit els navilis de rescat que tenen com a base d'operacions per a les seues tasques logístiques i de manteniment la ciutat de Borriana. Aquest fet representa un important impacte positiu sobre l'economia local. A més converteix el port en tot un referent a nivell global de les missions de rescat humanitari.

L'Aurora- Grup de Suport, entitat local que dóna suport a les ONG, a més d'atendre totes les necessitats logístiques i mediàtiques d'aquest i altres vaixells, segueix desenvolupant el projecte logístic CESORMED (Centre de Suport a les ONG de Rescat de la Mediterrània ). Una instal·lació per millorar la funció de les diferents entitats.

El consistori borrianenc i la Direcció General de Ports, Aeroports i Costes de la Generalitat Valenciana han estat emplaçats per l'entitat borrianenca per realitzar diverses gestions amb la intenció de què aquest projecte humanitari es porte a terme amb la màxima celeritat.

Pujar