elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
BOUS MISERICÒRDIA BORRIANA 2023

Aquest és el cartell de ‘bous al carrer' per a la Misericòrdia de Borriana

Aquest és el cartell de ‘bous al carrer' per a la Misericòrdia de Borriana
  • El plat fort serà un tancament de sis bous cerrils

Borriana ja ha tancat el seu cartell taurí per a les festes de la Misericòrdia de l'1 al 10 setembre de 2023.

Les penyes i el consistori posaran sobre la taula 24 astados, sis d'ells embolados, i el plat fort serà el tancament que tindrà lloc el dissabte dos de setembre.

Clica para ver el cartel completo
Clica para ver el cartel completo

Aquest és el calendari de 'bous al carrer' de la Misericòrdia aprovat per la Federació Taurina de Borriana:

Dissabte 2 de setembre

La penya taurina femenina Les Bourrianeres, ha apostat en gran enguany pel seu XV aniversari i ha adquirit sis bous de la ramaderia cordovesa de Madroñiz (Palmero, Lunero, Guardià, Enfocat, Lazarillo i Linares), amb la col·laboració de l'Ajuntament i la Diputació. Els sis bous participaran en el encierro de cerrils que inaugurarà les festes en gran.

11 h Encierro y exhibició de dos bous.
18 h Exhibició de dos bous.
23:30 h Embolada de dos bous.


A més, el dissabte a la vesprada es podrà gaudir d'un altre bou patrocinat per l'Ajuntament. Es tracta de 'Bienplantao', de la mítica ramaderia de Jandilla.

Diumenge 3

La Penya Cultural Taurina “El Bou” portarà per a les festes patronals a dues astados de la ramaderia de Gerardo Ortega, amb el qual commemorarà el seu 25 aniversari: a ConSwing i a Intrèpid.


L’Associació Bou De França, amb motiu de l'agermanament amb la Penya Cultural Taurina “El Bou”, travessarà la frontera aquesta Misericòrdia per a exhibir est a “Estupend” de la Ramaderia Els Chospes i adquirit en Bous El Xacó.


La Penya Taurina Els Braus també ha anunciat la seua astado per a les festes de la Patrona. Es diu “Llastimós” i ve de la ramaderia de Baltasar Ibán.


Dilluns 4

La Penya L’Alternativa, per part seua, aportarà per als festejos de setembre al bou “Apoderat”, vingut de la ramaderia de Dominguez Camacho.


L'Ajuntament se suma també a la jornada taurina amb Pelocho, d'Arcadio Albarrán, que serà embolado en El Pla.


Dimarts 5

La penya El Tercio presentarà a “Federico”, de la ramaderia de Chamaco, que farà la seua aparició a la vila de Borriana dimarts que ve 5 de setembre de la mà d'aquesta jove penya taurina.


La nova penya Un bou més ha adquirit a “Gambito”, de la ramaderia de Monteviejo, comprat en la finca Bon Mirar per al seu debut.


També s'embolará a Claviller, de la ramaderia Dolores Aguirre, una aportació del consistori, en aquest cas.

Dimecres 6

El dimecres serà el dia de la Penya La Finquita, amb un bou de la ramaderia Mercedes Pérez Tabernero de nom 'Fortuño'. D'altra banda, la penya Dones del bou finalment no ha pogut fer-se amb el animal, per la qual cosa participarà en les festes de 2024 amb un altre astado.


Buenverano, de la ramaderia de Casa Toreros, serà el següent bou de la vesprada, finançat en aquest cas per l'Ajuntament.

Dijous 7

La penya El bou és això de menys posa fi a la seua marxa després de 13 anys de vida i ho farà amb un animal de la ramaderia de les Monges de nom “Atordit”.


La Penya Taurina Va de Bous presentarà a “Linero”, de la ramaderia d'Eladio Hortes i la finca El Trapío.


Dissabte 9

Penya de Penyes oferirà el seu bou el dissabte, portat des de la ramaderia Montes De Oca, d'on ve el seu bou, de nom “Desgarrón“.


També participa el dissabte l'Asociació Cultural Taurina Jovens del Bou, que ja ha presentat al seu bou per a tancar les festes. Es tracta de “Pocosol”, de la ramaderia El Tajo (José Miguel Arroyo “Joselito”), adquirit en la Finca El Trapío.


Per a finalitzar les festes aportarà l'Ajuntament a Mulat, de la ramaderia Villarmarta, que eixirà al recinte a la nit, i el colofó final el posarà l'embolada del bou Secretari, de la ramaderia Cuadri.

 

Pujar